Kelekkamessut voidaan järjestää lokakuussa – kaupunki suosittelee osallistujille rokotuksia

Julkaistu 15.9.2021 13:44

Kyseessä on Rovaniemen ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä suurtapahtuma koronavirusepidemian aikana.

Rovaniemen kaupungin koronalinjauksista päättävä häiriötilanteen johtoryhmä totesi keskiviikkona, että Kelekkamessut voidaan järjestää lokakuun lopussa. Kyseessä on Rovaniemen ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä suurtapahtuma koronavirusepidemian aikana. 

Rovaniemen kaupungin tartuntataudeista vastaava hallintoylilääkäri Paula Reponen on käynyt läpi messujen terveysturvallisuusohjeistuksen ja arvioi, että tartuntariskejä pystytään minimoimaan tarpeeksi, jotta tilaisuus voidaan järjestää. Tapahtumalla on käytössään isot hallitilat, joissa on leveät kulkuväylät ja kävijät pystyvät toimimaan niin, etteivät he pakkaudu ruuhkiin. Näytteilleasettajilla on käytössä maskit, käsidesiä on saatavilla. Taustalla vaikuttaa myös rokotuskattavuuden kasvu ja valtakunnallinen koronastrategia, jonka mukaan yhteiskuntaa voidaan alkaa avata lokakuussa, kun tietty rokotuskattavuus on saavutettu. 

Kaupunki suosittelee myös messuihin osallistuville rokotuksia


Yhteiskunnan avaaminen lisää rokottamattomien riskiä saada koronatartunta. Rovaniemen kaupunki suosittelee koronarokotuksia myös kaikille Kelekkamessuihin osallistuville. 

Ensimmäisen tai toisen koronarokotuksen voi hakea Rovaniemen kaupungintalon rokotuspisteeltä (Hallituskatu 7) helposti ilman ajanvarausta maanantaista 20.9. lähtien. Rokotettavaksi voi tulla joka arkipäivä seuraavasti:

  • Maanantai klo 8.15–15.15
  • Tiistai ja keskiviikko klo 8.15–17.00
  • Torstai klo 8.15–15.15
  • Perjantai klo 8.15–13.30

Rokotettavaksi voi tulla, vaikka rokotusaika olisi jo varattuna. Varatun ajan voi tällöin perua verkossa (rovaniemi.terveytesi.fi) tai tullessaan rokotettavaksi kaupungintalolle. Toista rokotetta hakevan on huomioitava, että 1. ja 2. rokotteen väliksi tulee vähintään kuusi viikkoa. 

 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia