Kesän 2023 katu- ja verkostotyöt pääsemässä kunnolla vauhtiin

Julkaistu 2.6.2023 10:33

Lainaanrannassa uusitaan vesi- ja viemäriputkia ja katurakenteita Lainaankadun rannan puoleisella pätkällä.

valtakatu.jpg
Valtakadun remontti alkoi vuonna 2022. Remontti jatkuu syksyyn 2023.
Katuremontit ja verkostotyöt ovat pääsemässä kunnolla vauhtiin Rovaniemellä, kun maat ovat sulaneet talven jälkeen. Työmailla on vaikutusta autoliikenteeseen ja kevyen liikenteen reitteihin. 

Rovaniemen keskusta-alueen näkyvimpiin tietöihin kuuluu Valtakadun perusparannus, joka jatkuu syksyyn saakka. Saneeraus alkoi viime kesänä. Kesän 2023 työalue ulottuu Valtakadun katualueen Ruokasenkadun risteyksestä Hallituskadun risteykseen. 

Urakan yhteydessä uusitaan katujen vanhat rakennekerrokset, rakennetaan uusi sähkönjakeluverkko, asennetaan uusi katuvalaistus ja asennetaan uudet viemäri- ja vesijohtoputkistot. Lisäksi Valtakadun ja Ruokasenkadun risteykseen rakennetaan kiertoliittymä.

Muita näkyviä töitä keskustan alueella ovat Lainaanrannan katutyöt, jossa uusitaan vesi- ja viemäriputkia ja katurakenteita Lainaankadun rannan puoleisella pätkällä. 

Myös Pulkamontien katutyöt jatkuvat kuluvana kesänä. Pulkamontietä saneerataan välilllä Takapudas-Keskusväylä. 

Neve-konserni laajentaa ja uusii kesän aikana vesi-, sähkö-, lämpö- ja tietoliikenneverkkoja useissa eri kohteissa. Kaukolämpöverkkojen perusparantaminen jatkuu muun muassa Ounasrinteentien ja Teollisuustien varressa. Ounasrinteentien varressa työt käynnistyvät viikolla 23. Töillä on vaikutusta kevyen liikenteen reitteihin.


Työmaiden tiedot koottu verkkosivuille


Rovaniemen kaupunki ja Neve-konserni ovat koonneet kesän merkittävimmät katu- ja verkostotyökohteet, aikataulut ja yhteystiedot verkkosivuilleen. Linkit löytyvät alta.