Kesän aikana rakennetaan uusi leikkipaikka Pöykkölään ja peruskorjataan Vanhan torin leikkipaikka - Työt alkavat "Heppapuistossa" jo maanantaina 5.6.2023

Julkaistu 31.5.2023 8:23

Kesän 2023 aikana peruskorjataan Vanhan torin leikkipaikka ja rakennetaan uusi leikkipaikka Pöykkölään Sortteeripuistoon. Myös puiden istutustöitä jatketaan Rovaniemen keskustan alueella.

Vanhatori1_2019.jpg
Vanhan torin kehittäminen jatkuu. Kesän 2023 peruskorjaustyöt jatkuvat syyskuun puoliväliin saakka.
Vanhan torin leikkipaikan peruskorjaus alkaa 5. kesäkuuta ja jatkuu syyskuun puoliväliin saakka. Leikkipaikan kaikki leikkivälineet ja valaisimet vaihdetaan. Myös puita ja pensaita istutetaan leikkipaikan yhteyteen. Samoin puistossa oleva kevyen liikenteen väylä päällystetään betonikiveyksellä ja asfaltilla. Pääurakoitsijana toimii Lappset Group Oy.

Lappset Group Oy toimii pääurakoitsijana myös Pöykkölän alueen uudessa leikkipaikassa, joka rakennetaan Vonkamiehentien päähän nykyiselle pelikentälle. Ison pelikentän takaosa jää edelleen peli- ja luistelukäyttöön. Leikkipaikalle pystytetään leikkikalusteita ja valaisimet. Koko puistoalueelle istutetaan puita ja pensaita. Rakentaminen ajoittuu loppukesään ja sen tulee olla valmiina syyskuun loppuun mennessä.

Puiden istutustyöt jatkuvat

Hallituskadulla ja Kemijoen ranta-alueella keskustan alueella kasvaa koivurivistö. Sen koivut on istutettu 1950-luvulla.

- Tämä kadun ja kevyen liikenteen väylän väliin sijoittuva puiden kasvupaikka on hyvin stressaava. Vuosien aikana koivujen juuristoalueilla on kaivettu kaapeleita ja putkia maahan. Myös puiden runkoja on kolhittu. Tästä johtuen puita on jouduttu poistamaan, joten on syntynyt aukkopaikkoja rivistöön, kertoo kaupunginpuutarhuri Mirja Vääräniemi.

Rantapuistossa puiden kasvualustat kaivettiin jo viime syksynä ja nyt tämän kesän alussa kasvualustat tehdään myös Hallituskadulla Valtion virastotalon kohdalla. Yhteensä 29 rauduskoivua istutetaan alueelle tänä keväänä, sillä kevät on koivujen parasta istutusaikaa.

- Uusien rauduskoivujen istutustyötä tullaan jatkamaan vuosittain, sillä osa Hallituskadun ja Rantapuiston koivuista on jo heikkokuntoisia, Vääräniemi sanoo.

1200 puuta puurekisteriin

Tänä kesänä Rovaniemen kaupunki rekisteröi 1200 puuta puurekisteriin ja tutkii niiden kunnon. Tutkittaviksi kohteiksi oli valittu runsasliikenteisiä katualueita ja keskustan puistoja kuten Yliopistonkatu, Kirkkolammenpuisto, Veitikantie, Nätynginpuisto ja Tuurenpuisto Katajarannassa.

Puurekisteriin kirjataan kasvilaji suomenkielisellä ja tieteellisellä nimellä, puun koko-, kasvupaikka- ja kuntotiedot, riskitekijät sekä tarvittavat hoitotoimenpiteet. Riskitekijöinä voivat olla rungossa esiintyvät lahottajasienet, runko- ja latvusvauriot, kuolleet oksat, rungossa olevat rakenteelliset heikkoudet ja onkalot rungossa sekä juuristovauriot. Apuna runkojen lahoisuuden määrittämisessä käytetään mikroporaa. Pääurakoitsijana toimii Oulun Arboristipalvelu Oy.
Koivut.jpg