Kesätyösetelillä 4H-yrittäjäksi: Lenni pesee kesän ikkunoita

Julkaistu 5.7.2023 10:00

Rovaniemen kaupunki myöntää vuosittain kesätyötukea eri ikäluokkien nuorille. Tänä vuonna kesätyötukia ovat voineet hakea vuosina 2005, 2006 ja 2007 syntyneet nuoret. Yksi kaupungin tukemana itsensä työllistänyt on 15-vuotias rovaniemeläinen Lenni Alariesto. Nuori mies päätti valita tavakseen tienata ja saada työkokemusta 4H-yrittäjyyden.

IMG_5121.jpg
Lenni Alariesto (15) kesä kuluu ja kukkaro kasvaa ikkunoita putsaten.
Peruskoulunsa tänä keväänä päätökseen saanut Lenni Alariesto on tuore 4H-yrittäjä. Reipas nuori mies suoritti 4H-yhdistyksen järjestämän yrityskoulutuksen, haki kaupungin kesätyöseteliä ja pisti yrityksen pystyyn. Yrityksen nimi on Lennin ikkunanpesu.

- Olen jo aiempinakin kesinä pessyt ikkunoita, aluksi mummin kanssa ja hänen opastuksellaan, hän kertoo.

Asiakkaita Facebookin kautta

4H-yrittäjänä työkeikkoja ja asiakkaita Lenni etsii ja löytää Facebookin “Lennin ikkunanpesu” -sivultaan sekä perhetuttujen kautta. Tähän mennessä hän on ehtinyt tehdä kuusi isompaa pesu-urakkaa. Parhaillaan hänellä on käynnissä ison omakotitalon ikkunat.

- Arkkitehdin suunnittelemassa talossa ikkunoita on todella paljon. Eilen ja tänään tein töitä molempina päivinä kuusi tuntia. Kyllä tämän talon urakkaan voi vielä pari päivää mennä, Lenni arvioi.

Tulevan syksyn suunnitelmat Lennillä ovat jo selvät. Hän on hakenut Reduun opiskelemaan matkailualaa.

- Oman 4H-yritykseni kautta voin kerätä moporahoja, vaikka jo olisin opiskelemassa. Tämä on niin vapaata työtä, sillä voin tehdä töitä itselleni sopivana ajankohtana. Pidän siitä, että saan olla itse itseni pomo!

Lue lisää 4H-yrittäjyydestä: https://4h.fi/tyo-ja-yrittajyys/perusta-oma-4h-yritys/