Etusivun uutislista

Keväisessä Rovaniemi Afterworkissa moni löysi uuden harrastuksen

Julkaistu 26.3.2024 13:57

Keskiviikkona 20.3.2024 Rovaniemi Afterwork sai ihmiset ylös, ulos ja liikkeelle. Maaliskuisena keskiviikkona kokeilemaan pääsi kymmeniä eri harrastuksia joko maksutta tai pienellä kokeiluhinnalla. Aktiiviselle tapahtumapäivälle on luvassa jatkoa jälleen syksyllä 2024.

_DSC0489.jpg
Laenlammen tilalla pääsi kokeilemaan ratsujousiammuntaa.

Kaikkien aikojen toinen Rovaniemi Afterwork 20.3.2024 otettiin innokkaasti vastaan. Moni kaupunkilainen löysi päivän aikana aivan uusia ideoita ja harrastuksia arkeensa. Rovaniemi Afterworkin kautta kaupunki haluaa innostaa asukkaitaan löytämään ja jakamaan erilaisia tapoja viettää vapaa-aikaansa, olipa se sitten liikuntaa, kulttuuria, luontoelämyksiä tai jotain ihan muuta yllättävää. 

Yli 20 Rovaniemellä toimivaa yhdistystä, yritystä ja seuraa tarjosi kevättalven Rovaniemi Aftework -päivänä mahdollisuuksia kokeilla uusia harrastuksia talvigolfista ratsastukseen, tanssista matonkudontaan, kiipeilystä nyrkkeilyyn, teatterin näyttämökierroksista paikallisiin taidenäyttelyihin. Tapahtuma oli piristysruiske toimijoille, jotka pääsivät esittelemään toimintaansa kiinnostuneille ja mahdollisille uusille harrastajille.   

Rovaniemeläiset jakoivat afterwork-tunnelmiaan myös sosiaalisessa mediassa. Maaliskuun aikana Rovaniemi Aftework -postaukset tavoitti noin 250 000 suomalaista.

Tässä artikkelissa on muutamia makupaloja päivän monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Lue alta yhdistysten ja yritysten tunnelmia ja ajatuksia Rovaniemi Afterwork -päivästä! 

Ratsujousiammunta veti Tiasen kylään

Laenlammen tila sijaitsee Rovaniemen keskustasta noin 60 kilometriä nelostietä pohjoiseen Tiaisten kylällä. Tilalla pääsi kokeilemaan ratsujousiammuntaa.

- Ryhmä varattiin heti täyteen ja mukana oli nuoria, jotka eivät olleet koskaan edes ratsastaneet, kertoo Laenlammen tilan yrittäjä Suvi Männikkö.

Männikölle on tärkeää viestiä rovaniemeläisille, että kaupunkia ympäröivät kylät tarjoavat upeita elämyksiä ja eikä matkakaan harrastuksien pariin ole liian pitkä.

- Meille pääsee autolla puolessa tunnissa. Suurissa kaupungeissa matkat harrastuksiin ovat paljon pidempiä. On hienoa, että tällaisen tapahtuman kautta kylien tarjontakin tulee paremmin esille.

 

 

Kutomo after.jpg

Kutomon mattopuilla oli kysyntää

Ensimmäistä kertaa Rovaniemi Afterworkissa mukana olleessa Taito Lapissa pääsi tutustumaan kutomon toimintaan ja kokeilemaan maton kudontaa. Uusi käsityöharrastus herätti mukavasti kiinnostusta.

- Meidän puhelimemme pirisi kyllä tiuhaan afterworkin alla, kun ilahduttavan moni rovaniemeläinen halusi tulla tutustumaan tarjontaamme ja kokeilemaan maton kudontaa. Saimme useita meille aivan uusia asiakkaita ja moni varasi jo omia kudonta-aikoja kangaspuillemme. Varauskalenteri täyttyi mukavasti päivän aikana, iloitsee Taito-Lapin toiminnanjohtaja Päivi Kuvaja.

Rovaniemen Taitokeskuksen kangaspuissa oli afterworkin viettäjille loimet valmiina puissa ja alkusolmut solmittuina, joten kutomaan pääsi kätevästi.

- Saimme monta uutta harrastajaa. Olemme varmasti mukana myös seuraavassa Rovaniemi Afterworkissa. Lisää tällaista, Päivi tiimeineen toivoo.

hotcakes.jpg

Hotcakesin tanssilattialla tungosta

Easy Dance keräsi 30 tanssijaa Hotcakesille keskiviikkoiltana. Enempää ei mukaan mahtunut.

- Upea fiilis! Oli mahtavaa tanssia yhdessä afterworkin viettäjien kanssa. Iso kiitos kaikille mukana olleille, iloitsee Tanssikoulu Hotcakesin yrittäjä ja tanssinopettaja Saija Aksovaara.

Aksovaaran tavoitteena oli laskea aikuisten naisten kynnystä aloittaa tanssiharrastus järjestämällä helppo, hyvän filiksen tanssitunti.

- Haluaisin, että erityisesti työikäiset naiset lähtisivät tanssitunneille iloitsemaan ja nauttimaan. Tanssi on paras lääke arjesta irtautumiseen, jumppaa aivoille, tasapainolle sekä koordinaatiolle ja jopa muistisairauden ennaltaehkäisyyn. Ennen kaikkea tanssi tuottaa hyvän olon hormoneja, erityisesti yhdessä tanssiessa.

Easy Dance -tunnista innostuneille hän haluaa kertoa ilouutisen: tällaiset helpot, matalan kynnyksen tanssitunnit tulevat Hotcakesin viikkokalenteriin syksyllä. Myös syksyn Rovaniemi Afterworkiin tanssikoulu lähtee mukaan.

- Nyt kun osaan valmistautua hyvissä ajoin, pystyn tarjoamaan syksyn tapahtumapäivään enemmän kokeilutunteja. Tämä tapahtuma on huippujuttu!

golf after.jfif

Talvigolf yllätti positiivisesti

Pallo on punainen ja viheriö on valkio. Tätä on talvigolf, jota pelataan Rovaniemen lisäksi vain muutamassa paikassa maailmassa. Afterwork-päivä tarjosi mahdollisuuden tulla kokeilemaan tätä erikoista lajia.

- Talvigolfin kokeilijat olivat iloisesti yllättyneitä siitä, miten hyvässä kunnossa talvinen kenttä on ja kuinka hyvin golfpallon näkee lumisessa maastossa. He aikoivat tulla vielä kevättalven aikana uudestaankin pelaamaan, kertoo Santa Claus Golfin valmentaja Mika Vettainen afterwork-päivästä.

Talvigolfia on pelattu Rovaniemellä kolmisenkymmentä vuotta. Aluksi sitä pelattiin Kemijoen jäällä, nykyisin Ounasvaaran golfpuistossa. Lajin suosio on nousussa.

- Kesägolfaajien kannattaa tulla kokeilemaan myös talvista golfia. Lumella pelaaminen on takuulla positiivinen kokemus ja elämys, Mika Vettainen innostaa.

Roller Derby.jpg
Suomen pohjoisinta roller derbyä tarjoava Rovaniemi Roller Derby oli tänä vuonna mukana afterworkissa iloisilla ja näyttävillä afterwork-päivityksillään. Ne saivat hyvin näkyvyyttä kuten myös lajin kokeilukerta, joka järjestettiin heti afterworkin viikon jälkeisenä sunnuntaina. Tulossa on myös lajin alkeiskurssi 7.4.2024. Kuva: Mika Laitinen