Kirjastoissa tapahtuu: Rovaniemeläiset Mosa Zainab ja Antti Autioniemi kertovat 7. tammikuuta pääkirjastolla kaksoiselämäkertansa ainutlaatuisesta syntyprosessista

Julkaistu 30.12.2022 14:47

Heti uuden vuoden alkajaisiksi Rovaniemen kirjastoissa on tarjolla maksuttomia tapahtumia luennoista elokuviin. Tammikuun ensimmäisenä lauantaina kello 14 julkistetaan pääkirjastossa Ei paratiisia ei maistereita -kirja. Mosa Zainab ja Antti Autioniemi puhuvat julkistamistilaisuudessa tosielämän tapahtumiin perustuvasta kirjastaan, jossa toinen kertojista ajautuu pakolaiskriisin keskelle tilanteen pakottamana ja toinen hakeutuu tilanteisiin tarttuen. Tilaisuuden isännöi Antti “Koomamies” Putkonen.

Antti ja Mosa.jpg
Pakolaiskriisin värittämän tilanteen eri tavoin kokeneet Antti Autioniemi ja Mosa Zainab kertovat kirjassaan, miten eri tavoin he ovat kokeneet Syyrian sodan seuraukset. Kirja on siis kaksoiselämänkerta.

Kielikahvila 5.1. klo 15 pääkirjastossa.

Kirjan julkistamistilaisuus “Ei paratiisia ei maistereita” 7.1. klo 14 pääkirjastossa.

Hemu Bergin, Emma Mustajärven ja Kai Rinkisen Havaintoja Todellisuusmatkalta -näyttelyn avajaiset 7.1. klo 14 pääkirjastossa.

Pohjoisen kulttuurihistorian luentosarja 9.1. klo 18 pääkirjastossa. Virpi Vainio käsittelee unohdettuja lappilaisia naiskirjailijoita, jotka toivat pohjoisen naisen näkemyksen suomalaiseen kirjallisuuteen paljon aiemmin kuin yleisesti luullaan.

Kirjastokino-elokuvanäytös 10.1. klo 12 pääkirjastossa. Elokuvatiedot tekijänoikeudellisista syistä vain kirjastolta. Vapaa pääsy.

VillerValla-esitys lapsiperheille 10.1. klo 18 pääkirjastossa. VillerValla on esityksen ja leikin hybridi, joka saattaa muuttaa sukankin käärmeeksi, kadottaa tanssijat ja liikuttaa katsojankin paikaltaan!

Jorma Eton tien lukupiiri 10.1. klo 18 pääkirjastossa. Käsittelyssä Maggie O´Farrellin Hamnet.