Kirkkolampi toimii jälleen kotina ympäristötaideteoksille

Julkaistu 1.7.2022 10:20

Ympäristötaideteokset ja rovaniemeläisille rakas Kirkkolammen puistoalue muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa taidetta pääsee aistimaan aivan toisella tavalla ympäristön kautta. Heinäkuun toisesta viikosta lähtien voit astua Kummaan puutarhaan nauttimaan näyttelyn taiteellisen työn tuloksista. Näyttely järjestetään neljättä kertaa.

239932544_722974369103273_263389927919103107_n.jpg
Järjestyksessään neljäs Kumma puutarha -ympäristötaidenäyttely ilahduttaa jälleen kaupunkilaisia ja vierailijoita. Kirkkolammen viehättävässä ympäristössä voi seurata ympäristötaideteoksia työstäviä taiteilijoita heinäkuun toisesta viikosta lähtien.

Kaikille avoimia avajaisia vietetään Kirkkolammen puistossa sunnuntaina 10.7. klo 15 Yliopistonkadun ja seurakuntakeskuksen puoleisella kulmalla. Avajaisissa kuullaan myös musiikkia ja puheita. Opastettu kierros alkaa klo 16, jolloin taiteilijat esittelevät avajaisvieraille teoksiaan. Opastetut kierrokset jatkuvat Rovaniemi-viikolla.

Kumma puutarha -tapahtuman taiteilijat on valittu avoimen haun kautta. Tämän vuoden taiteilijat ovat: Konsta Huusko, Tanja Koistinen, Piia Lieste ja Pertti Saari. Näyttelyn tuottamiseen osallistuvat myös Rovaniemen kaupungin päiväkotien lapset ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat Maria Huhmarniemen ohjaamana.

Tämän vuoden kyläteos tullaan toteuttamaan Auttissa yhdessä KILOTTAA-kollektiivin taiteilijoiden, Elsa Häkkisen, Miia Mäkisen ja Sannu Vaaralan sekä kyläläisten kanssa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimen, Taiteen edistämiskeskuksen ja kyläyhdistyksen tuella.

Näyttelyssä on esillä myös edellisvuosina valmistettuja teoksia, jotka ovat säilyneet hyvässä kunnossa talven läpi.

Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä kuvataiteilija-kuraattori Tuomas Korkalon kanssa. Korkalo on Rovaniemellä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on ollut tuottamassa osana työryhmää muun muassa Oranki Art ympäristötaiteen näyttelyä ja työpajaa Pellon Orangissa vuodesta 2001 alkaen.