Kiusaamisen vastainen #meilläpuututaan -kampanja näkyy kaupungissa monin eri tavoin

Julkaistu 8.10.2021 13:11

Rovaniemen kaupungin nuorisovaltuusto käynnisti syyskuussa kiusaamisen vastaisen #meilläpuututaan -kampanjan ja haastoi kaikki kaupunkilaiset mukaan puuttumaan lasten ja nuorten väliseen kiusaamiseen. Kampanja on herättänyt kiinnostusta ja saanut näkyvyyttä kaupupungissa. Kampanjaan liittyviä teematapahtumia tullaan järjestämään pitkin syyslukukautta.

MEILLÄPUUTUTAAN 1920x1080px kopio.jpg

Kiusaamiseen puuttuvan #meilläpuututaan -kampanjan haasteen on tähän mennessä vastaanottanut yli 40 eri tahoa kaupungissa. Näiden lisäksi mukana ovat kaikki kaupungin tilat, perusopetuksen oppilaitokset, varhaiskasvatusyksiköt sekä nuorisotilat. 

 

Haasteen vastaanottaneet tahot ovat julistaneet tilansa kiusaamisesta vapaaksi alueeksi kampanjan julisteen avulla. Tiloissa työskentelevät aikuiset ovat sitoutuneet puuttumaan havaitsemaansa lasten ja nuorten väliseen kiusaamiseen. Myös perusopetuksen oppilaitosten, varhaiskasvatusyksiköiden sekä nuorisotilojen seinille on asetettu toimintaohjeet siitä, kuinka kiusaamiseen puututaan ja kuinka sitä ennaltaehkäistään.

 

“On niin hienoa, että näin moni taho on lähtenyt meidän mukaan kampanjoimaan tärkeän asian puolesta. Kampanjan julisteiden näkyminen useiden liikkeiden ovissa saa hymyn huulille. Lapset ja nuoret näkevät konkreettisesti sen, kuinka paljon heillä on  turvallisia aikuisia ympärillä.”, sanoo kampanjaa koordinoiva K-0-koordinaattori Mari Riekkinen.

 

Kampanja on innostanut lasten ja nuorten parissa toimivia tahoja järjestämään myös erilaisia teematapahtumia. Yksi tällaisista on ensi viikon perjantaina 15.10. klo 14.40 Lappi Areenalla järjestettävä U20 SM-sarjan RoKi-IFK #meilläpuututaan koulukiusaamisen vastainen teemaottelu. Jääkiekkoseura Rovaniemen Kiekko halua kutsua kaikki koululaiset seuraamaan reilun pelin hengessä pelattavaa ottelua ilmaiseksi ja kokoontumaan yhteen tärkeän asian puolesta. Väliajalla on luvassa #meilläpuututaan -videotervehdyksiä.

 

Rovaniemen Kiekko ja U20-joukkue haluavat olla kampanjassa mukana taistelemassa kiusaamista vastaan ja toimia esimerkkeinä nuorille. “Jääkiekko on joukkuelaji, jossa yhtenäisyys ja pelikaverit ovat tärkeä voimavara. Kiusaaminen on aina väärin. Puutu sinäkin kiusaamiseen, jos havaitset sitä. Niin mekin teemme!”, Rokin kasvatti Vili Saarijärvi sekä U20-joukkueen valmentaja Mika Uramo tiivistävät.

 

Kampanjan lisätiedot, some-seinä, osallistumisohjeet sekä mukaan lähteneet tahot löytyvät kampanjan nettisivuilta osoitteesta www.rovaniemi.fi/meillapuututaan. Kampanjan tunnisteina toimivat #meilläpuututaan ja #rovaniemi. Lähde mukaan kampanjaan ja haasta myös lähipiirisi mukaan, koska #meilläpuututaan!

Jaa sivu