Ko­ro­na­eris­tyk­sen ja ka­ran­tee­nin kestoa on lyhennetty 12.10. alkaen

Julkaistu 13.10.2020 11:00

Omaehtoisen karanteenin ja tartuntatautilääkärin määräämän karanteenin kestoa on lyhennetty 14 päivästä 10 päivään. Eristyksen pituus lievässä koronainfektiossa on lyhennetty seitsemään päivään. Perhealtistuksessa karanteenin pituus on 14 vuorokautta.

Kuvituskuva
Karanteeni tarkoittaa terveen, mutta yleisvaaralliselle tarttuvalle taudille altistuneeksi epäillyn henkilön liikkumisvapauden rajoittamista.

12.10. alkaen omaehtoinen karanteeni kestää 10 päivää ja tartuntatautilääkärin määräämä karanteeni 10 päivää.

Jos koronaan viittaavia oireita ilmenee 10 päivän jälkeen altistumisesta, kannattaa silti tehdä oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Eristyksen pituus lievässä koronainfektiossa lyhenee seitsemään päivään

Eristys tarkoittaa sairastuneen henkilön pitämistä erillään terveistä. Lievissä koronavirusinfektioissa, jotka eivät johda sairaalahoitoon, eristysaika kotona on seitsemän päivää.

Kotieristys voidaan kuitenkin lopettaa vasta, kun oireet ovat olleet poissa kaksi päivää. Haju- tai makuaistin muutos tai lievä ärsytysyskä ainoana oireena ei vaadi eristyksen jatkamista.

Koronavirusinfektioon sairastunut henkilö on tartuttavimmillaan pari päivää ennen oireiden alkua ja muutama päivä sen jälkeen.

Vakavissa sairaalahoitoa vaativissa infektioissa eristysaika on edelleen vähintään 14 päivää.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia