Koko kaupungin siivoustalkoot haastaa kuntalaiset, koululuokat, järjestöt, taloyhtiöt ja yritykset mukaan kaupunkiympäristön kaunistamiseen

Julkaistu 10.5.2022 14:00

Rovaniemellä järjestetään koko kaupungin yhteiset siivoustalkoot toukokuun aikana. Samalla kaunistetaan kaupunkiympäristöä. Paras kaunistusteko palkitaan.

Harvointia keltaisilla haravoilla.

Rovaniemellä järjestetään toukokuun aikana koko kaupungin yhteiset siivoustalkoot. Talkoisiin voi osallistua keräämällä roskia itsenäisesti tai ystävän kanssa tai järjestämällä oman yhteisön kanssa siivoustempauksen.

Siivoustalkoot ovat jatkoa viime vuonna aloitetulle koko kaupungin tempaukselle.

– Tänä vuonna siivoamisen lisäksi osallistujia kannustetaan kaunistamaan ympäristöä. Kaunistaa voi esimerkiksi oman kotipihan, taloyhtiön piha-alueen tai liikekiinteistön ympäristön tai vaikkapa näyteikkunan. Toteutuksessa voi käyttää luovuutta, kunhan kiinteistön omistajalta on lupa teon toteuttamiseen, kertoo osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntija Katja Mäntylä Rovaniemen kaupungilta.

Siivoustalkoot kestävät toukokuun loppuun asti. Ympäristön kaunistamiseen on aikaa koko kesä. Rovaniemen kaupungin viestintäyksikkö palkitsee parhaan teon elokuussa 2022.

Rovaniemen kaupunki osallistuu ympäristön kaunistamiseen esimerkiksi kartoittamalla kaupungin mailla tehtäviä risukoiden raivaustöitä sekä järjestämällä asukkaille yhteisen tempauksen, jossa istutetaan kesäkukkia. Tempauksesta tiedotetaan lisää myöhemmin. Myös kaupungin kesäkukkaistutuksia on kehitetty viime syksynä kerätyn asukaspalautteen perusteella.

Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät Rovaniemen kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rovaniemi.fi/siivoustalkoot

Talkoisiin osallistuvia pyydetään jakamaan sosiaalisessa mediassa kuvia omista tempauksistaan tunnisteilla #roskatonrovaniemi ja #100Tekoa. 

Roskapihtejä ja jätesäkkejä Rovaniemen Kansalaistalolta

Osana talkoita Rovaniemen Kansalaistalolle on organisoitu siivousvälineiden lainauspalvelu. Napapiirin Residuum ja Pidä Lappi Siistinä ry tuovat Rovaniemen Kansalaistalolle lainattavia roskapihtejä ja lahjoittavat tempaukseen jätesäkkejä. Alltime Oy tuo Kansalaistalolle lainattavia huomioliivejä ja lahjoittaa talkoisiin jätesäkkejä. Välineitä voi varata soittamalla numeroon 0400 514 510. Nouto tapahtuu sovitusti arkisin klo 10-16 Kansalaistalolta, osoitteesta Rovakatu 23.

Myös Alltime on mukana talkoissa viime vuoden tapaan ja yhdistykset voivat sopia heidän kanssaan roskien hausta 23.5. - 3.6. välisenä aikana. Yhdistykset voivat ottaa suoraan yhteyttä Alltimen Tanja Jurvansuuhun tekstiviestillä tai Whatsappilla numeroon 0400 361 100. Roskia noudetaan yleisiltä alueilta arkisin. Erikseen sovittaessa yhdistysten talkoisiin voidaan toimittaa myös roskalavoja.

Talkoot toteutetaan eri toimijoiden yhteistyönä

Mukana tapahtuman organisoinnissa ovat Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämishanke, Napapiirin Residuum, Alltime Oy, Pidä Lappi Siistinä ry sekä Rovaniemen Kansalaistalo. Myös paikalliset asukasyhdistykset ovat olleet mukana suunnittelemassa siivoustalkoiden toteutusta.

Perinteisesti asukasyhdistykset ovat järjestäneet omia siivoustalkoitaan Rovaniemen alueella. Viime vuodesta lähtien myös kaupunki on ollut mukana siivoustalkoissa. Idea koko kaupungin yhteisille talkoille tuli alunperin Rovaniemen brändiuudistuksen aikana tehdystä asukaskyselystä. 

Jaa sivu

Liittyvät sivut