Koronaepidemia rauhallisessa vaiheessa, yli 50 hengen tilaisuudet kielletty

Julkaistu 7.12.2020 11:20

maskit.jpg

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui maanantaina käsittelemään koronavirusepidemian tilannetta ja sen vaikutusta kaupungin palveluihin. 


Rovaniemen koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Kaupungin yksiköt ovat kuitenkin tehneet suunnitelmat siitä, miten ne varautuvat mahdolliseen epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen. 


Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Tämä huomioidaan myös kaupungin toiminnassa, ja muun muassa teatteri rajaa esitysten yleisömäärää. Määräys on voimassa ajalla 7.12.2020–6.1.2021. (Lisätietoa tämän jutun lopusta löytyvästä linkistä).


Häiriötilanteen johtoryhmä kävi läpi sairaanhoitopiirin matkustusohjetta. Sairaanhoitopiiri suosittelee, että kotimaan matkailijat matkustavat Lappiin vain välttämättömästä syystä. Häiriötilanteen johtoryhmä totesi, että Rovaniemen kaupunki noudattaa sairaanhoitopiirin suosittelemaa linjaa. Kunkin kansalaisen tulee itse harkita, milloin matka on välttämätön. 

Matkustusohje löytyy kokonaisuudessaan tämän jutun lopusta.

 

Kaupunki haluaa muistuttaa kuntalaisia, että joulun aikaan tulisi kiinnittää erityistä huomiota riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseen koronavirukselta. Iäkkäiden luona vieraillessa esimerkiksi palvelutaloissa tulee huolehtia riittävästä suojautumisesta ja hygieniaohjeista.


Jaa sivu