Koronajäljitys ruuhkautunut – kaupunki pyytää positiivisen testituloksen saaneita jäämään eristykseen

Julkaistu 4.1.2022 14:10

Kaupunki toivoo, että positiivisen testituloksen saanut informoi itse asiasta lähikontaktejaan mahdollisimman pian.

Kasvomaskeja.

(4.1. klo 14.39 lisätty lause siitä, keitä omaehtoinen karanteeni koskee.)

Koronatartuntojen määrä on moninkertaistunut Rovaniemellä vuodenvaihteen jälkeen. Koronajäljitys on ruuhkautunut, ja positiivisen testituloksen saaneiden kontaktointi tapahtuu tällä hetkellä viiveellä. 

Jos koronatestin tulos on positiivinen, testin tehnyt taho on pian yhteydessä koronapositiiviseen henkilöön. Kaupunki pyytää, että tämän jälkeen positiivisen testituloksen saanut henkilö jää eristykseen ja odottaa rauhassa tartuntatautiviranomaisen yhteydenottoa. 

Kaupunki toivoo, että positiivisen testituloksen saanut informoi itse asiasta lähikontaktejaan mahdollisimman pian. Saman talouden altistustilanteissa joudutaan yleensä asettamaan myös rokotetut karanteeniin, koska tauti tarttuu nyt herkästi myös heidän keskuudessaan. Niiden, jotka ovat olleet tartunnan saaneen kanssa lähikontaktissa, on hyvä jäädä omaehtoiseen karanteeniin jo tässä vaiheessa. Tämä koskee henkilöitä, joita tartunnan saanut on tavannut kahden vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua. Myös karanteeniin asetettaviin ollaan yhteydessä.

Kaupunki lopettaa ilmoitukset mahdollisista altistumispaikoista, koska käytännössä nykytilanteessa voi altistua missä tahansa. Terveysturvallinen käyttäytyminen on entistäkin tärkeämpää epidemian nopean leviämisvauhdin hillitsemiseksi.

Ohjeet karanteeniin ja eristykseen jäävälle löytyvät kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).  

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia