Koronaohjeet muuttuneet, tartuntatautipäivärahaa ei enää myönnetä koronan vuoksi 1.1.2023 alkaen

Julkaistu 30.12.2022 12:29

Koronaan sairastuessa perusohje on seuraava: Pysy kotona, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa.

Kuvituskuva
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti koronaan liittyviä ohjeistuksiaan joulun alla. Koronaan sairastuessa perusohje on seuraava: Pysy kotona, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Yleensä tähän menee 3–5 päivää. 

Aiemman ohjeistuksen mukaan kotona tuli pysytellä vähintään viisi päivää oireiden alkamisesta. 

Koronaan sairastuessa noudatetaan jatkossa tavanomaisia sairauspoissaolokäytäntöjä. Tarkista tarkemmat ohjeet omalta työnantajaltasi. Työnantajille suositellaan edelleen omailmoitusmenettelyn käyttöä äkillisten infektiosairauksien yhteydessä.

Tartuntatautipäivärahan myöntämistä koskevat väliaikaiset muutokset päättyvät 31.12.2022. Tartuntatautipäiväraha korvaa jatkossa ansionmenetystä vain silloin, kun hyvinvointialueen tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt sinut karanteeniin tai eristykseen tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Käytännössä koronatapauksissa ei enää määrätä eristykseen ja karanteeniin, koska näillä toimenpiteillä ei voida estää tartuntojen leviämistä. 

Lisätietoa ajantasaisista koronaohjeista löytyy THL:n sivuilta: Koronavirus

Ohjeet on päivitetty myös Rovaniemen kaupungin verkkosivuille osoitteeseen rovaniemi.fi/koronavirus.

Koronan hoitoa, testaamista ja rokottamista koskevat palvelut siirtyvät vuodenvaihteessa Lapin hyvinvointialueelle, joten kyseinen tieto löytyy jatkossa osoitteesta lapha.fi. Tiedot poistuvat kaupungin sivuilta tammikuun toisella viikolla. 
 

Jaa sivu