Koronapassin saa kätevimmin Omakannasta, tulosteen kirjastoista – tässä ohjeet lataamiseen

Julkaistu 10.12.2021 11:26

Paperinen todiste ei ole välttämätön. Jos kuitenkin haluat sellaisen eikä sinulla ole tulostinta, voit tulostaa todistuksen kirjastoissa.

Kela_korona_1080x1080_FIN_3.jpg

Rovaniemen terveyskeskuksiin on syntynyt jonoa, kun ihmiset ovat tulleet pyytämään tulostetta koronapassista. Kaupunki toivoo, että kaikki, joilla on mahdollisuus hankkia koronapassi muualta kuin terveysasemalta, tekevät niin. 

Jos sinulla on käytössä verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti, saat koronapassin kätevimmin lataamalla sen itse. Toimi näin: 

  1. Kirjaudu Omakantaan osoitteessa www.kanta.fi. Klikkaa sivun oikeasta ylälaidasta vihreällä pohjalla olevaa tekstiä “Kirjaudu Omakantaan”.
  2. Valitse tunnistautumistapa. Jos käytät verkkopankkitunnuksia, valitse oma pankkisi. Muut vaihtoehdot ovat mobiilivarmenne tai varmennekortti. Seuraa näytön ohjeita. Kun tunnistautuminen on suoritettu, pääset takaisin kanta.fi-sivuille klikkaamalla  “Jatka palveluun”.
  3. Valitse vasemman reunan ylävalikosta kohta “Koronatodistus”. Pääset todistusosioon myös Omakannan etusivun linkistä: EU:n koronatodistus -> Siirry Koronatodistus-osioon.
  4. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä “Avaa koronarokotustodistus”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  5.  Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille, mutta se ei ole välttämätöntä, jos voit pitää vaikkapa puhelimesta löytyvää passia mukanasi. Ohjeita kuvakaappauksen tekemiseen omalla laitteellasi löydät verkosta. Ylen ohje kuvakaappausten ottamiseen

 Lisätietoa koronapassista sekä usein kysytyt kysymykset osoitteessa kanta.fi/koronatodistus

Myös Rovaniemen kirjastot tarjoavat apua digitaalisten laitteiden ja palvelujen käytössä. Pääkirjastolta voit varata oman ajan digitukeen kirjaston infopisteeltä tai soittamalla vahtimestarin numeroon 050-3151492. Kirjastojen henkilökunta neuvoo koronapassin lataamisessa mahdollisuuksien mukaan myös ilman ajanvarausta. Lisäksi voit tulostaa koronapassin kirjastoissa (pois lukien Sinetän kirjasto). Tulosteista peritään 60 sentin maksu. 

Jos et saanut koronapassia käyttöön näillä ohjeilla, voit ottaa yhteyttä terveysasemaan puhelimitse tai tulemalla paikan päälle. Huomioithan, että puhelinpalvelu on ollut koronatilanteen vuoksi ruuhkautunut, ja myös paikan päällä voi olla jonoa. Ensisijaisesti terveysasemaan voivat olla yhteydessä ikäihmiset tai muut sellaiset henkilöt, joilla ei ole käytössään tietokonetta, älypuhelinta tai verkkoyhteyttä. Lisäksi terveysasemiin voivat ottaa yhteyttä ne alaikäisten lasten huoltajat, joiden lapsilla ei ole käytössä verkkopankkitunnuksia. 

 

Jaa sivu