Koronarokotustodistus muodostuu nyt oikein lähes kaikille rovaniemeläisille

Julkaistu 5.10.2021 11:40

Mikäli rokotustodistus ei ole aiemmin näkynyt henkilön Omakannassa ja todistukselle olisi lähiaikoina tarve, kaupunki pyytää tarkistamaan tilanteen Omakannasta.

Tumma pitkähiuksinen hoitaja jolla on maskisuoja kasvoilla ja siniset kertakäyttöhanskat käsien suojana on pistämässä rokotetta paljaaseen käsivarteen.
Lähes kaikkien rovaniemeläisten puutteelliset koronarokotustiedot on saatu korjattua, ja tiedot on siirretty Omakantaan. Mikäli rokotustodistus ei ole aiemmin näkynyt henkilön Omakannassa ja todistukselle olisi lähiaikoina tarve, kaupunki pyytää tarkistamaan tämänhetkisen tilanteen Omakannasta (pääset Omakantaan osoitteesta kanta.fi). Virheellisiä kirjauksia on vielä noin 0,6 prosentissa rovaniemeläisten rokotustodistuksista.

Mikäli koronatodistus ei muodostu Omakannassa oikein, pyydämme tekemään rekisteritietojen korjausvaatimuksen (linkki jutun lopussa). Huomaa, että koska korjausvaatimus sisältää henkilötietoja, se tulee lähettää kaupungin kirjaamoon turvapostin kautta. Turvapostiin on linkki lomakkeessa. Rekisteritietojen korjausvaatimuslomakkeen voi myös hakea paperisena terveysasemilta tai palvelupiste Osviitasta (kauppakeskus Rinteenkulman 2. krs.) ja palauttaa Osviittaan tai lähettää postitse kirjaamoon. 

Rokotetulla ei ole muuta pakottavaa syytä saada rokotetodistusta pikaisesti kuin ulkomaille matkaillessa ja rajanylitystilanteissa.

Terveysasemalta voi tarvittaessa pyytää englanninkielisen todistuksen rokotussarjasta, mutta todistus on epävirallinen asiakirja, eikä voida taata, että vastaanottajamaa hyväksyy sen.

Syynä rovaniemeläisten virheellisiin rokotuskirjauksiin on ollut muun muassa se, että koronarokottaminen alkoi THL:n ohjeistuksen mukaan tammikuussa, mutta ohjeet koronarokotustodistuksen vaatimasta kirjaamisesta saatiin vasta huhtikuun lopulla. Alkuvuonna tehdyissä kirjauksissa on ollut runsaasti ongelmia, ja koronatodistukset eivät ole muodostuneet kaikille Kanta-palveluissa. Suuri osa alkuvuoden rokotuskirjauksista saatiin korjattua tietojärjestelmätoimittajan tekemällä automaattikorjausajolla, mutta siitä huolimatta virhetilaan jäi Rovaniemellä useita tuhansia kirjauksia.
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita