Koronasuosituksiin lievennyksiä – 50 henkilön kokoontumiset sallitaan, perusopetuksen maskisuositus päättyy

Julkaistu 3.5.2021 12:56

Muutoksia tuli yksityistilaisuuksien henkilömääriin, maskien käyttöön sekä päättäjäisjuhlien ja urheilutapahtumien järjestämiseen.

maskit.jpg

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä linjasi kokouksessaan 3.5.2021 koronasuosituksia. Johtoryhmä teki muutoksia yksityistilaisuuksien henkilömääriin, maskien käyttöön sekä päättäjäisjuhlien ja urheilutapahtumien järjestämiseen. Suositukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti, ellei toisin mainita. '

 

Yksityistilaisuuksien henkilöraja 50:een


Rovaniemellä yksityistilaisuuksien henkilömäärä suositellaan rajaamaan korkeintaan 50 henkilöön. Aiemmin suositus koski korkeintaan 20 hengen yksityistilaisuuksia. 

 

Koulut voivat kutsua yleisöä päättäjäisiin ja ylioppilasjuhliin


Häiriötilanteen johtoryhmä linjasi, että lukiot ja oppilaitokset voivat järjestää harkintansa mukaan ylioppilasjuhlia ja päättäjäistilaisuuksia, joihin kutsutaan myös yleisöä, mikäli juhlassa voidaan noudattaa aluehallintoviraston päätöstä yli 50 hengen tilaisuuksia koskevista suosituksista ja turvallisuusohjeista. 

Häiriötilanteen johtoryhmän 20.4.2021 päättämät ohjeet ylioppilasjuhlien ja päättäjäistilaisuuksien järjestämiseen ovat muilta osin edelleen voimassa:

  • Tilaisuudessa tulee käyttää maskeja ja todistuksia jaettaessa ei kätellä.
  • Paikalle ei saa tulla, mikäli henkilö on edeltävän 14 vuorokauden aikana matkustanut koronavirusepidemian leviämis- tai kiihtymisvaiheen alueilla Suomessa tai ulkomailla tai ollut lähikontaktissa tällaiseen henkilöön.
  • Paikalle ei saa tulla lievissäkään oireissa.
  • Altistumisriskien vuoksi yhteislaulua ei suositella. Puheet ja musiikkiesitykset niin, että esiintyjien ja yleisön välimatka on reilu (ainakin 3 metriä) ovat mahdollisia, sillä altistumisriski jää pienemmäksi.

 

Perusopetuksen maskisuositus päättyy


Häiriötilanteen johtoryhmä päätti, että perusopetuksen oppilaiden osalta maskisuositus päättyy. Henkilökunnan maskisuositus pidetään kuitenkin voimassa tilanteissa, joissa turvaväliä ei voida pitää. Toisen asteen ja korkeakoulujen maskisuositus jatkuu. Koulut voivat opetusryhmäkohtaisesti ryhmiä sekoittamatta tehdä retkiä, jotka eivät suuntaudu epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille. Retkillä on tärkeää noudattaa hygieniaohjeita ja tarvittaessa käyttää maskeja esimerkiksi sisätiloissa, joissa on oman ryhmän lisäksi muita henkilöitä. Maskien käyttö ei ole tarpeen ulkoilmakohteissa, joissa turvavälit voidaan pitää.


Urheilutapahtumien järjestämiseen tarkennuksia


Häiriötilanteen johtoryhmä yhtyy Lapin sairaanhoitopiirin suositukseen siitä, että sairaanhoitopiirin alueella järjestettäviin urheilu- ja liikuntatapahtumiin ei kutsuta osallistujia kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilta alueilta. Lisäksi suositellaan, että Lapin sairaanhoitopiirin alueelta ei osallistuta urheilu- ja liikuntatapahtumiin, jotka ovat kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus on voimassa 23.5. saakka.

 

Kansalaistalon toiminta porrastetaan


Lisäksi häiriötilanteen johtoryhmä keskusteli Kansalaistalon toimintamallista poikkeusolojen päätyttyä. Eri toimijoiden kuten asukkaiden, vapaaehtoisten ja yhdistysten toimintaa porrastetaan siten, että kohtaamiset ovat mahdollisimman turvallisia. Asukastoiminnan ryhmätoiminnot käynnistetään toukokuussa. Kansalaistalon ruoka- ja maskijakelu jatkuu edelleen eteisaulan kautta. 

Rovaniemen voimassa olevat koronasuositukset löytyvät kootusti kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia