Etusivun uutislista

Koronatestausaikoja saa nyt Terveystalon ja pian myös Mehiläisen kautta

Julkaistu 27.8.2020 15:50

Yksityisten palveluntuottajien testausajat on tarkoitettu niille kuntalaisille, jotka eivät onnistu varaamaan aikaa kaupungin omien, ruuhkautuneiden järjestelmien kautta.

Rovaniemi_terveysasema-1 (1).jpg

Rovaniemellä  koronatestiin pääsee nyt myös Terveystalon ja 31.8. alkaen lisäksi Mehiläisen kautta. Yksityisten palveluntuottajien testausajat on tarkoitettu niille kuntalaisille, jotka eivät onnistu varaamaan aikaa kaupungin oman sähköisen ajanvarauksen tai terveysasemien puhelinpalvelun kautta.
Linkki sähköiseen ajanvaraukseen
Linkki terveysasemien yhteystietoihin

Näytteenotto on kuntalaisille ilmainen. Näytteenoton tarpeen voit tarkistaa etukäteen Omaolo -oirearvioinnin avulla (linkki Omaolo-palveluun). Oireettomien ei tule hakeutua testiin. 

Kaupunki muistuttaa myös, että lasten testausohjeisiin tuli muutoksia 25.8.2020, ja kaikissa flunssaoireissa ei enää tarvitse viedä lasta koronatestiin (linkki tiedotteeseen tämän jutun lopussa). Testiin voi kuitenkin edelleen hakeutua omatoimisesti matalalla kynnyksellä.

Terveystalon testeihin varataan aika verkossa 

  • Terveystalo tekee koronatestejä kauppakeskus Revontulessa. Aikoja voi jo varata. Ajanvaraus tapahtuu verkossa osoitteessa terveystalo.com. Ohje koronatestin ajanvaraukseen Terveystalolta. 

  • Huomioithan, että Terveystalon verkkoajanvarauksesta voit varata toisen ajan noin 15 minuutin päästä siitä, kun olet varannut ensimmäisen ajan. 
  • Testituloksen voi katsoa Terveystalon Oma Terveys -palvelusta, johon kirjaudutaan Terveystalon verkkosivuilta tai sovelluskaupasta ladattavan Oma Terveys -sovelluksen kautta. Tulos on nähtävissä myös KanTa-palvelussa. Tuloksen saaminen kestää 2–3 vuorokautta. 

Mehiläisen testauspisteeseen ei tarvitse varata aikaa

  • Mehiläisen testausasema sijaitsee entisen Sairaalakadun terveysaseman pihalla osoitteessa Sairaalakatu 1. Testaus Sairaalakadun pisteessä alkaa maanantaina 31.8. Tämän jälkeen koronanäytteenottoa ei enää tehdä Marttiinin puukkotehtaalla Vartiokadulla. Sairaalakadulle tulee drive in -testauspiste, johon voi saapua autolla, mutta myös vaikkapa kävellen tai pyörällä. 

  • Sairaalakadun testauspiste palvelee ma–pe klo 7.30–14.30 ja la–su klo 8.30–11.30.
  • Drive in -näytteenotto ei edellytä ajanvarausta, vaan testiin voi saapua vapaasti aukioloaikoina. Ruuhkautumisen välttämiseksi kannattaa hyödyntää koko aukioloaikaa. Seuraa opasteita saapuessasi paikalle. Kohteessa on liikenneohjaajia avustamassa tarvittaessa. 
  • Testituloksen voi katsoa Mehiläisen Oma Mehiläinen -palvelusta, johon kirjaudutaan Mehiläisen verkkosivuilta tai sovelluskaupasta ladattavan Oma Mehiläinen -sovelluksen kautta. Tulos on nähtävissä myös KanTa-palvelussa. Tuloksen saaminen kestää 2–3 vuorokautta. 

Rovaniemen terveysasemien verkkoajanvaraus ja puhelinpalvelu ovat olleet ruuhkautuneita kovan kysynnän vuoksi. Kaupunki laajentaa näytteenottoa yhteistyössä yksityisten palveluntuottajien kanssa, jotta pääsy näytteenottoon ja tuloksen saaminen nopeutuisi. Yksityisten palveluntuottajien koronatestauksen aloitus viivästyi hieman aiotusta teknisten haasteiden vuoksi. 

 

Jaa sivu