Koronatestiin pääsy nopeutunut Rovaniemellä – lapsiperheille oma testauspiste Piekkarille

Julkaistu 2.9.2020 11:52

Lapsille, nuorille ja lapsiperheille on avautunut oma testauspiste Piekkarille.

Korona_näytteenotto.jpg

Koronatestiin pääsy on nopeutunut merkittävästi Rovaniemellä. Viime viikon lopulta lähtien näytteenottoaikoja on ollut tarjolla samalle päivälle, kun aiemmin testiinpääsy saattoi kestää viisikin vuorokautta. 

Myös puhelinpalvelun ruuhkat ovat hellittäneet, ja asiakkaille pystytään soittamaan takaisin saman päivän aikana. Sähköisen asioinnin ruuhka on niin ikään saatu purettua, ja verkon kautta tulleet yhteydenottopyynnöt pystytään hoitamaan 1–3 päivän kuluessa.

Testituloksen saaminen kestää tällä hetkellä 1–4 vuorokautta.

Kaupunki on pyrkinyt monin tavoin sujuvoittamaan testiinpääsyä etenkin sen jälkeen, kun Suomen hallitus päivitti koronaviruksen testausstrategiaa pari viikkoa sitten. Strategian tavoitteena on nopeuttaa koronavirusnäytteenottoa syksyn aikana niin, että testiin pääsee vuorokaudessa ja testituloksen saa vuorokaudessa. 

 

Piekkarilla avattu koronatestauspiste lapsille, nuorille ja lapsiperheille

Pienteollisuustalolla (Piekkari) on avattu uusi koronanäytteenottopiste lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Testiaikoja voi jo varata sähköisen ajanvarauksen kautta (linkki ajanvaraukseen tämän jutun alapuolella). 

Testauspiste sijaitsee osoitteessa Pohjolankatu 2B. Sisäänkäynti tapahtuu rautatieaseman puolelta. Piekkarin testauspiste on avoinna  ma–to 8-15.15 ja pe 8-13.45.

Pulkamontien testauspiste toimii edelleen normaalisti. Jos kuntalainen ei saa varattua aikaa koronatestiin kaupungin sähköisen ajanvarauksen kautta tai terveysasemien puhelinpalvelun kautta, testissä voi käydä maksutta myös Terveystalolla (varaa aika Terveystalon verkkosivuilta) tai Mehiläisen drive in -testauspisteessä Sairaalakadulla. Kaupungin henkilökunta testataan Lappican toimesta ajanvarauksella osoitteessa Rovakatu 10 (käynti talon takaa Ukkoherrantien puolelta).

Lisätietoa testauksesta ja kaupungin koronaohjeista osoitteessa rovaniemi.fi/koronavirus 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia