Kulttuuritalo kaupunkilaisten olohuoneeksi: Torstaina avattava Korundi Kitchen & Café tarjoaa avajaisviikon lounastajille Kulttuuripassit

Julkaistu 26.9.2020 22:00

Rovaniemen kulttuurin kehto, taidemuseon ja kamariorkesterin koti Korundi herää uuteen hehkuun, kun torstaina 24. syyskuuta avattava Korundi Kitchen & Cafe tulee täydentämään talon tarjontaa. Kulttuuritalosta halutaan luoda uuden konseptin myötä kaikkien kaupunkilaisten matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja olohuone.

korundi 1.jpg
Eveliina Hiltunen, Sanni Tuisku ja Anu Ahokangas odottavat innolla Korundin kahvila-ravintolan vastaanottoa kaupungissa. KUVAT: Arto Rajanen

- Koko Korundin olemassaolon ajan on saman katon alle toivottu helposti lähestyttävää kahvila-ravintolaa, jonne on helppo pistäytyä tai josta nauttia näyttelyiden ja konserttivierailujen lomassa. Toivomme sydämestämme, että nyt avattava rento Korundi Kitchen & Café on vastaus näihin toiveisiin, kertoo Hannele Koskiniemi Arktikum-palvelu Oy:stä.

Suomessa ja maailmalla on meneillään museobuumi, joka on näkynyt myös Korundissa kävijämäärien kasvuna. Uudistusten myötä talon odotetaan entisestään vilkastuvan, sillä laadukas, päivittäin auki oleva kahvila ja ravintola on olennainen osa museokäyntejä joka puolella maailmaa.

- Rovaniemen vanhaa rakennuskantaa ja modernia arkkitehtuuria yhdistävä rakennus itsessään on jo elämys. Kynnystä astua sisään laskee, kun Korundin lounasravintola, rento kahvila sekä pohjoisen designia arvostavien suosioon noussut Korundi Shop tuovat oman lisänsä talon jo olemassa olevaan tarjontaan, Koskiniemi uskoo.

Korundi 2.jpg

Keittiöfilosofia nuoren naiskolmikon käsialaa

Päätös Korundin kahvila-ravintolan avaamisesta tehtiin jo ennen koronaa, joten ravintolan tiimi ehti matkustaa Helsinkiin inspiroitumaan pääkaupungin kulttuuritalojen tunnelmasta sekä ideoimaan Korundiin tulevan kahvila-ravintolan konseptia.

- Rentous on kaiken punainen lanka. Keittiössä suosimme kotimaisia, laadukkaita raaka-aineita sekä lämpimiä, eri puolilta maailmaa tulevia mausteita, kertoo keittiöpäällikkö Eveliina Hiltunen joka vastaa uuden lounaskonseptin suunnittelusta ja on tuttu myös Arktikumin ravintolasta.

Hiltusen lisäksi energiseen naistiimiin kuuluvat luksusmatkailijoiden ruokaelämyksiä viime vuosina toteuttanut keittiövastaava Sanni Tuisku ja ravintolapäällikkö Anu Ahokangas, jonka moni muistaa Rovaniemen teatterin ravintolasta sekä aiemmilta vuosilta myös Korundin väliajoilta.

- Haluamme tarjota päivittäin raikkaan, runsaan ja vaihtelevan lounasbuffetin. Erikoisuutenamme salaattipöydässä on muun muassa valikoima pikkelöityjä kasviksia ja erilaisia tahnoja. Kattauksesta löytyy niin hummusta, babagannoushia kuin tapenadejakin, jotka ovat toki itse tehtyjä. Lämmin ruoka lisukkeineen täydentää tätä makujen mosaiikkia, kertoo Hiltunen.

Naiset puhkuvat intoa, koska ovat päässeet luomaan koko konseptin alusta alkaen itse. - Kun on itse päässyt vaikuttamaan kaikkeen, paikka tuntuu ihan omalta ja on aidosti sydämellään mukana, iloitsee Sanni Tuisku.

korundi 3.jpg

Falafel Friday tulee kaupunkiin!

Kahvilan, joka vastaa myös konserttien ja tapahtumien väliaikatarjoiluista, valikoimiin tulee paljon uutta: chia-puddingeja, smoothieita, tuorepuuroja sekä tahnoilla ja iduilla piristettyjä leipiä. Kahvila toimii myös taidekahvilana, jossa on aina esillä taidetta museon omasta Jenny ja Antti Wihurin kokoelmasta sekä kuukausittain vaihtuva Lapin taiteilijaseuran näyttely.

Todellinen Korundi Kitchen & Cafén erikoisuus on kerran kuussa järjestettävä Falafel Friday, jonka buffetiin valmistettavat sadat falafelit keittiötiimi pyörittelee ja tekee alusta loppuun käsityönä. Falafeleja on tarjolla lounaalla joka kuun ensimmäinen perjantai.

- Olemme tehneet sellaisen paikan, jossa itsekin viihtyisimme - aina sisustusta myöten. Juuri oikeanlaisen tunnelman pehmeine sohvineen ja huonekasveineen on onnistunut luomaan rovaniemeläinen sisustussuunnittelija Tuula Ylinenpää, naiset kiittelevät.

Avajaisviikolle tiimi on keksinyt kultturellin idean: kaikille lounastajille lahjoitetaan Kulttuuripassi, jolla pääsee tutustumaan Korundin taidenäyttelyjen lisäksi Arktikumiin ja Pilkkeeseen. Lounaan yhteydessä 23.9.-2.10.2020 jaettava passi on voimassa marraskuun loppuun saakka ja sillä voi vierailla jokaisessa kohteessa kerran.

korundi 6.jpg

Korundi Kitchen & Café

Ma-pe lounas klo 11-14
Kahvila ti-pe 11-17, La klo 11-16
Su suljettu

korundikitchencafe.fi

Korundi

 • Vuonna 2011 avattu Kulttuuritalo, jonka tilat on kunnostettu vuonna 1933 rakennetusta postiautovarikosta.
 • Postiautovarikko on yksi harvoista toisessa maailmansodassa säilyneitä rakennuksista Rovaniemellä.
 • Arkkitehtitoimisto Juhani Pallasmaan nykyiseen käyttötarkoitukseensa uudistamassa talossa toimivat Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri.
 • Korundissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia konserteista stand up-keikkoihin.
  korundi.fi
korundi 5.jpg
Kahvila-ravintolan modernin sisustuksen on suunnitellut rovaniemeläinen Tuula Ylinenpää.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 3.6.2021

  Kaupungin työntekijöiden liikunta-aktiivisuus väheni koronavuonna

  Rovaniemen kaupungin työntekijöiden viikoittainen liikunta-aktiivisuus väheni koronavuonna 2020. Suurimmat liikuntalajivaihdokset koronapandemian aikana lajista toiseen oli nähtävissä sisäliikuntalajeissa. Tulevaisuudessa Rovaniemen kaupungin työntekijät haluaisivat kokeilla tai alkaa harrastaa yksilö- ja sisäliikuntalajeja.

 • 1.6.2021

  Kesän liikuntatarjonta 2021

  Liikuntapalveluiden järjestämää monipuolista maksutonta ulkoliikuntaa on tarjolla kesä-heinäkuussa ympäri kaupunkia. Liikuntahetkiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan pääsee kaikki halukkaat iloisella mielellä. Ohjelmasta löytyy kävelyjumppaa, kuntokierrosta, kehonhuoltoa, kahvakuula ja toiminnallista treeniä. Tervetuloa mukaan kesän liikuntahetkiin 1.6. -31.7. säällä kuin säällä. Maksullista liikuntaa ovat vesijumpat ja omatoimiset kuntosalivuorot, joita löytyy niin Totto-Hallin kuin Keltakankaan kuntosalilta. Katso liitteestä kesän liikuntaohjelma ja maksut.

 • 19.5.2021

  Seniorivesijumpan haku kaudelle syksy 2021 - kevät 2022

  Tulevan syksyn 2021 ja kevään 2022 seniorivesijumpan hakuaika on alkanut. Hakuaika päättyy 6.6.2021. Vesijumppapaikat arvotaan ajallaan hakemuksen palauttaneiden kesken. Paikan saaneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, joko tekstiviestillä tai sähköpostilla perjantaina 20.8.2021. Syksyllä vesijumpparyhmät alkavat viikolla 37 ja keväällä viikolla 2.