Kuntalaiset voivat nyt kertoa mielipiteensä tornihotellin ja sen korttelin kaavaluonnoksesta

Julkaistu 6.9.2023 9:55

Kaavaluonnos esitellään kuntalaisille avoimessa yleisötilaisuudessa maanantaina 18.9.2023 klo 16–18.

Arina skybar.png
Tornihotelliin ylimpään kerrokseen on kaavailtu baaria.

Rovaniemen keskustaan, Lordinaukion laitaan suunnitellun tornihotellin ja sen korttelin kaavaluonnos on yleisesti nähtävillä 6.9.–5.10.2023 välisen ajan.  

Tällöin kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä luonnoksesta. Käytännössä kuntalainen voi esimerkiksi kertoa, mitä korjattavaa tai puutetta luonnoksessa on ja miksi sitä tulisi muuttaa. 

Kaavaluonnos on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa rovaniemi.fi/kaavatori/tornihotelli ja kaupungin palvelupiste Osviitassa (Koskikatu 19).

Aikaa lausuntojen antamiseen on torstaihin 5.10.2023 klo 16:een saakka. Lausunnot pyydetään toimittamaan sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@rovaniemi.fi tai kirjallisesti osoitteeseen Rovaniemen kaupungin kirjaamo, PL 8216, 96191 Rovaniemi.


Kaavaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa 18.9.  


Kaavaluonnos esitellään kuntalaisille avoimessa yleisötilaisuudessa maanantaina 18.9.2023 klo 16–18. Tilaisuus pidetään Arktikumin kahvilan viereisessä Aurora-tilassa (Pohjoisranta 4). Tilaan on esteetön pääsy.

Tilaisuuteen voi myös osallistua etänä verkkoyhteydellä (osallistumislinkki tämän jutun alla kohdassa Linkit). Lisäksi tilaisuus tallennetaan ja se on nähtävissä verkossa jälkikäteen.

Tilaisuuden ohjelmassa on kaavaluonnoksen esittelyä, kahvit ja virvokkeita ja keskustelua. Esittelyitä pitämässä ja kysymyksiin vastaamassa on Rovaniemen kaupungin kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi, kaupunginarkkitehti Sipi Hintsanen sekä kaavamuutoksen hakijoiden edustajia Osuuskauppa Arinalta ja Asunto-osakeyhtiö Rova-Pekalta. 

Kokousjärjestelyjä varten pyydämme ilmoittautumaan 13.9.2023 klo 13 mennessä 

  • Täytä verkkolomake ja paina lähetä-nappia. Linkki verkkolomakkeeseen
    TAI
  • Soita numeroon 016 322 6801 keskiviikkona 6.9. tai 13.9. klo 12–13.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös kertoa kysymyksesi, joita toivot tilaisuudessa käsiteltävän.

Suunnitteilla kaupungin korkein rakennus


Uusi hotelli on tarkoitus rakentaa Rovaniemen ydinkeskustaan, Lordinaukion kulmaan, nykyisen Sokoksen paikalle. Paikalta purettaisiin pois Arinan nykyinen matala rakennus. 18-kerroksisesta hotellista tulisi Rovaniemen korkein rakennus, johon sijoittuisi hotellin lisäksi ravintoloita, päivittäistavarakauppa ja pysäköintitilat. Tornin ylimpään kerrokseen Arina on suunnitellut sky-baaria.

Asemakaavamuutos koskee koko korttelia, jossa toimivat Arinan lisäksi As oy Rova-Pekka sekä Kiinteistö oy Lapinmaa, josta Arina omistaa 73 prosenttia. Asemakaavamuutoksen luonnoksessa Rova-Pekalle esitetään 14 kerrosta.

Korttelin vanhin rakennus, vuonna 1948 valmistunut Lapinmaan talo Koskikadun ja Korkalonkadun kulmassa, esitetään kaavaluonnoksessa suojeltavaksi, eikä sitä saisi purkaa tai muuttaa.

 

Jaa sivu