Ajankohtaista

Lainaanranta-kyselyyn saatiin runsaasti vastauksia – kaupunki kiittää osallistuneita

Julkaistu 25.11.2022 8:15

ESitetyt ideat huomioidaan alueen suunnittelussa.

Nimetön esitys.jpg
Rovaniemen kaupunki sai yli 150 ideaa ja noin sata kommenttia Lainaanrannan ranta-aluetta koskevaan kehittämiskyselyyn. Kysely oli auki verkossa 27.10.–20.11.2022.

Kaupunki kiittää kaikkia ideointiin osallistuneita. Ideat huomioidaan alueen suunnittelussa. 

Kysely liittyi kaupungin aikomukseen uudistaa Rovaniemen keskustan tuntumassa sijaitseva Lainaanrannan ranta-alue. Tavoitteena on monipuolinen ja houkutteleva alue, johon eri toiminnot sijoittuvat luontevasti ja jossa kuntalaiset ja vierailijat viihtyvät.

Suunnittelualue sijaitsee nelostien, Jätkänkynttilän sillan ja Lainaanrannan kerrostalojen välisellä alueella. Siellä on nykyisin muun muassa viheralueita, lasten leikkipuisto, koirapuisto, venesatama ja matonpesupaikka sekä katuja ja kävelyyn ja pyöräilyyn tarkoitettuja väyliä. Tavoitteena on kehittää kaikkia näitä, ja lisäksi alueelle sai ehdottaa uusia toimintoja. 

Kyselyyn vastanneet ehdottivat alueelle muun muassa kahvilaa tai ravintolaa, kuntoilulaitteita ja kaunista valaistusta. Talveksi ehdotettiin muun muassa avantouintipaikkaa, latukahvilaa ja hoijakkaa, kesäksi piknikpöytäryhmiä, veneiden vuokrausta, laadukasta vihersuunnitelmaa ja suihkulähdettä. 

Kyselyssä esitettyjä ideoita voi katsella verkossa: Ideointiseinä Lainaanrannan kehittämisestä 

Kyselyn tuloksia ja alustavia suunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa talven aikana. Tilaisuuden ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.
 

Jaa sivu