Ajankohtaista

Lainaanranta uudistuu – mitä sinun mielestäsi tulee huomioida alueen suunnittelussa?

Julkaistu 27.10.2022 13:12

Tavoitteena on monipuolinen ja houkutteleva ranta-alue, jossa kuntalaiset ja vierailijat viihtyvät.

Nimetön esitys.jpg

(Korjattu 14.11. klo 16:32 kohta, jossa kerrottiin kyselyn olevan auki 13.11. asti. Kyselyyn voi vastata 20.11. saakka.)

Rovaniemen keskustan tuntumassa sijaitseva Lainaanrannan ranta-alue aiotaan uudistaa. Tavoitteena on monipuolinen ja houkutteleva ranta-alue, johon eri toiminnot sijoittuvat luontevasti ja jossa kuntalaiset ja vierailijat viihtyvät. 

Kaupunki haluaa nyt kuulla kuntalaisten näkemyksiä siitä, millainen rannan tulisi olla tulevaisuudessa. Ideointiin voi osallistua verkossa sunnuntaihin 20.11. asti. 


Nykyisiä toimintoja kehitetään, lisäksi voi ehdottaa uusia

Suunnittelualue sijaitsee nelostien, Jätkänkynttilän sillan ja Lainaanrannan kerrostalojen välisellä alueella. Siellä on nykyisin muun muassa viheralueita, lasten leikkipuisto, koirapuisto, venesatama ja matonpesupaikka sekä katuja ja kävelyyn ja pyöräilyyn tarkoitettuja väyliä. 
Tavoitteena on kehittää kaikkia näitä, ja lisäksi alueelle voi ehdottaa uusia toimintoja. Kaupunki kannustaa huomioimaan ideoinnissa myös eri vuodenajat. 


Voit kertoa oman ideasi tai kommentoida muiden ideoita

Kuntalainen voi osallistua ideointiin kirjaamalla omia ajatuksiaan virtuaaliselle ideointiseinälle. Ideointiseinälle pääsee tämän jutun lopusta löytyvän linkin kautta millä tahansa älylaitteella. Käyttö ei edellytä sovellusten asentamista. 

Lisää idea -painikkeen takaa avautuu ikkuna, josta pääset kirjoittamaan uuden ajatuksen tai idean. Anna ajatuksellesi otsikko ja kirjoita sille tarkempi kuvaus. Valitse vielä aihealue, jonka alle kirjoituksesi sopii parhaiten. Tallentamalla julkaiset ajatuksesi seinälle. 

Kaikki seinälle jätettävät ideat ja kommentit ovat nimettömiä, eikä niitä voida jäljittää. Omien ajatusten kirjaamisen lisäksi kukin voi tykätä ja kommentoida muiden kirjoituksia.

Seinälle voi kirjata huomioita nykytilasta: mikä on arvokasta ja mikä taas kaipaa kehitystä, tai esittää toiveita ja ideoida uutta. Suosi ytimekästä kirjoitustapaa. 

Ennen idean jättämistä kannattaa lukea ensin läpi muiden kirjoitukset ja katsoa, onko joku jo avannut keskustelun samasta aiheesta. Kannattaa myös kirjata eri ideat ja kommentit yksitellen erillisiin kirjauksiin, jolloin tykkäykset ja kommentit pysyvät selkeästi aiheessa.


Hankkeen etenemistä voi seurata verkkosivuilta

Verkkokyselyn lisäksi talven aikana järjestetään Lainaanrannasta kiinnostuneille yleisötilaisuus. Yleisötilaisuuden ajankohta tiedotetaan erikseen. Lisäksi hankkeen etenemistä voi seurata kaupungin verkkosivuilla osoitteessa rovaniemi.fi/lainaanranta: Lainaanranta-verkkosivut

Sivulle kootaan hanketta koskevat uutiset ja muu oleellinen materiaali. Kaupunki jakaa aihetta koskevia uutisia myös sosiaalisen median kanavissaan.


Rakentaminen alkaa vuonna 2023, valmista vuonna 2025

Alueesta tehdään yleissuunnitelma syksyn 2022 aikana. Yleissuunnitelman tarkoitus on antaa selkeä käsitys siitä, minne eri toiminnot on tarkoitus sijoittaa ja miten. Yleissuunnitelman pohjalta tehdään myöhemmin tarkemmat katu- ja rakennussuunnitelmat.

Rovaniemen kaupungin tavoitteena on, että yleissuunnitelma käsitellään yhdyskuntasuunnittelun lautakunnassa viimeistään alkuvuonna 2023.Rakennussuunnitelmien on tarkoitus valmistua vuoden 2023 aikana. Tavoitteena on, että rakentaminen tapahtuu vuosien 2023–2025 aikana. 

Hankkeen suunnittelijana toimii Sitowise Oy. 

Jaa sivu