Lakkojen vaikutukset kaupungin palveluihin kuluvalla viikolla

Julkaistu 12.2.2024 12:46

Mahdollisesti vain joitakin Linkkarin bussivuoroja pystytään ajamaan keskiviikkona ja torstaina.

päiväkoti.jpg
Rovaniemi tarjoaa varhaiskasvatusta vain kriittisissä tehtävissä toimiville lakon aikana 13.–14.2.
Ammattiliittojen poliittiset lakot 12.2. alkavalla viikolla vaikuttavat myös Rovaniemen kaupungin palveluihin.

Alla on lueteltu lakon keskeisimpiä tiedossa olevia vaikutuksia. Tiedot tarkentuvat tuonnempana. Kaupunki päivittää tätä uutista tilanteen edetessä. 

Jos palvelua ei ole mainittu listassa, lakko ei tämänhetkisen tiedon mukaan vaikuta kyseiseen palveluun. 


Bussiliikenne (Linkkari)


Lakko vaikuttaa Rovaniemen paikallisliikenne Linkkariin keskiviikkona ja torstaina 14–15.2. Mahdollisesti vain joitakin Linkkarin vuoroja pystytään ajamaan. Lakon vaikutuksista kerrotaan Linkkarin sivuilla olevassa päivittyvässä tiedotteessa: AKT:n 14.-15.2.2024 suunnitteleman lakon vaikutus Linkkariin


Koulut ja koulukuljetukset


Lakko vaikuttaa Linkkarin bussivuoroihin. Kaikki Waltti-kortilla julkisilla vuoroilla kulkevat eivät saa kuljetusta. Lisätietoa ajettavista vuoroista päivitetään Linkkarin sivulla olevaan tiedotteeseen: AKT:n 14.-15.2.2024 suunnitteleman lakon vaikutus Linkkariin

Huoltaja vastaa tarvittaessa lapsensa koulukuljetuksesta lakon aikana. Jos oppilaan huoltaja ei voi järjestää kuljetusta, oppilaalle annetaan Wilmassa ennakkoon ohjeet ja tehtävät kyseiselle päivälle.

Lakot voivat näkyä myös koulujen ruokailussa lakkojen jälkeen 19.2. alkavalla viikolla. Elintarvikkeiden toimituksessa voi olla puutteita, ja ruokalajeihin voi tulla muutoksia. 


Päiväkodit, esiopetus ja perhepäivähoito


Lakko rajoittaa päiväkotien (sisältäen esiopetuksen) ja perhepäivähoidon toimintaa tiistaina ja keskiviikkona 13–14.2. Lisätietoa aiemmin julkaistusta uutisesta: Rovaniemi tarjoaa varhaiskasvatusta vain kriittisissä tehtävissä toimiville lakon aikana 13.–14.2.

Kaupunki viestii maanantain 12.2. aikana kriittisissä tehtävissä oleville vanhemmille, missä hoitoa on tarjolla tiistaina ja keskiviikkona. 

Päiväkotien ruokailussa voi olla puutetta maidosta torstaina ja perjantaina 15–16.2. Elintarvikkeiden toimituksessa voi olla puutteita myös lakon jälkeen, ja ruokalajeihin voi tulla muutoksia.