Lapin pelastuslaitos otti tulvatilanteen yleisjohtovastuun 1.6. alkaen

Julkaistu 1.6.2020 11:00

Lapin pelastuslaitos otti yleisjohtovastuun Lapin tulvatilanteessa 1.6.2020 klo 10. Pelastuslaitos johtaa jatkossa viranomaisten ja järjestöjen toimintaa tulva-alueilla. Tulvatilannekuvaa kootaan pelastuslaitoksen tulvatilannekeskuksessa Rovaniemellä.

Pelastusviranomaisen vastuulla on tulvatilanteen yleisjohto tilanteessa, jossa pelastustoimintaan osallistuu useamman toimialan viranomaisia. Yleisjohtaja vastaa tilannekuvan ylläpitämisestä ja toiminnan yhteensovittamisesta. Lapin pelastuslaitos kokoaa tulvatilannekuvaa tulvatilannekeskuksessa Rovaniemellä. Pelastuslaitos koordinoi eri viranomaisten ja järjestöjen yhteistoimintaa tulva-alueilla. Yleisjohtajana toimii tilanteessa Lapin pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Markus Aarto.

Tulvatilanne rauhallinen, tilanteen muuttumiseen varauduttu

Lapin alueella tulvatilannetta on seurattu ja siihen on varauduttu jo viikkojen ajan yhdessä viranomaisten, kuntien ja järjestöjen kesken. Varautumista jatketaan ja tilanteen muuttumista seurataan tarkasti.

Pelastuslaitos kehottaa noudattamaan tulvatilanteessa viranomaisten antamia ohjeita ja antamaan työrauha pelastustyöntekijöille. Omatoimista varautumista tulee jatkaa tilanteen edellyttämällä tavalla.

Lisätietoja: http://www.lapinpelastuslaitos.fi/fi

Jaa sivu