Lapsiperheet - Rovaniemen perhekeskus nettisivu on uudistunut

Julkaistu 15.12.2023 9:00

Lapsiperheet - Rovaniemen perhekeskus sivulta löytyy runsaasti tietoa lapsille, nuorille ja vanhemmille suunnatusta toiminnasta, tuesta, kaupungin uutisista ja tapahtumista. Sivua voi käyttää koko perhe, myös läheiset sekä ammattilaiset.

Rovaniemeläiset lapsiperheet ovat jo vuosia kaivanneet yhdelle sivulle koottua tietoa toiminnasta ja palveluista, käy ilmi vanhemmille tehdyistä lapsiperhekyselyistä. Viimeisimmässä kyselyssä vanhemmat ideoivat tiedon kokoamista yhden sivun alle ja ehdotettiin Rovaniemen kaupungin nettisivujen uudistamista. Nyt tarpeeseen on vastattu ja uudet sivut on avattu.

Rovaniemellä lapsiperheille on paljon toimintaa ja tukea tarjolla, mutta se on ollut hajallaan. Sirpaleisuutta on pyritty vähentämään kokoamalla tietoa, verkostoimalla ammattilaisia sekä selkiyttämällä lapsiperheiden ja nuorten palvelukokonaisuutta, eli Rovaniemen perhekeskusta.

Perhekeskus koostuu lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevistä sivistys- ja hyvinvointipalveluiden, sosiaali- ja terveypalveluiden, järjestöjen, Rovaniemen seurakunnan ja Kelan ammattilaisista. Tämä kokonaisuus ei mahdu fyysisesti saman katon alle, vaan toimii verkostona. Tavoitteena on, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin ja apu löytyy aina läheltä, esimerkiksi perhekahvilasta, päiväkodista ja koulusta. Ammattilaiset toimivat yli sektorirajojen tarjoten yhdessä tukea ja apua perheiden tarpeiden mukaisesti jo silloin, kun ongelmat eivät ole vielä suuren suuria.

Rovaniemellä toimii Pyydä apua palvelu, josta nimensä mukaisesti voi pyytää apua, jos ei löydä tai pääse itselle sopivan toiminnan tai tuen piiriin. Palvelu toimii sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta. Perhekeskuksen ammattilaiset muodostavat monialaisen ohjaus- ja neuvontapalvelun ja vastaavat yhteydenottopyyntöihin 1-2 arkipäivän kuluessa.

Sivu löytyy osoitteesta www.rovaniemi.fi/lapsiperheet. Sivu on kehittyvä, joten sivun ylläpitäjä toivoo palautetta ja kehittämisideoita, jotta kokonaisuutta voidaan muokata lapsiperheitä ja nuoria parhaiten palvelevaksi.