Lapsiperheiden palvelut sai ison lahjoituksen yksityishenkilöltä – “Lapsille joulu on niin tärkeä”

Julkaistu 2.12.2022 11:42

Yksi esillä ollut vaihtoehto on, että rahalla ostetaan lahjakortteja vähävaraisille perheille.

greg-rosenke-_48-HCeXN5I-unsplash.jpg
Kuva: Greg Rosenke / Unsplash
Rovaniemen kaupungin lapsiperheiden palvelut on saanut merkittävän lahjoituksen yksityishenkilöltä. Monitoimiyrittäjäksi itseään tituleeraava 80-vuotias Seppo Aho lahjoitti 20000 euroa rovaniemeläisille lapsille. 

“Ei minulla sen kummempia perusteita ole lahjoitukselle kuin että lapsille joulu on tärkeä. Haluaisin, että joulusta tulisi hyvä kaikille”, hän tiivistää. 

Aholla on muistissa oman lapsuutensa niukat joulut. 

“Leskeksi jäänyt äitini yritti keksiä pukinkonttiin aina jotain, ja sain esimerkiksi koottavan sillan kolmena jouluna peräkkäin. Ehkä hän ajatteli, että lapsi unohtaa, mitä sai viime jouluna, mutta ei se niin mennyt.”

Aho ei halunnut lahjoituksen yhteydessä määritellä, mihin raha käytetään. 

Perhe- ja sosiaalipalveluissa ei ole vielä päätetty, mitä rahalla tehdään. Yksi esillä ollut vaihtoehto on, että rahalla ostetaan lahjakortteja vähävaraisille perheille, kertoo perhe- ja sosiaalipalvelujen palvelualuepäällikkö Kaisa-Maria Rantajärvi. 

“Lahjoitus tuli eilen niin nopeasti tietoon, ettei ehditty kunnolla vielä käydä keskustelua. Ja olihan tuo summakin melkoinen yllätys, kun yleensä lahjoitukset olleet 1000–5000 euroa maksimissaan”, Rantajärvi sanoo.

“Kun kuulin lahjoituksesta, minulla meni iholla ihan kylmät väreet. Tulin niin iloiseksi, että voimme tarjota lapsiperheille jouluiloa.” 

Jaa sivu