Lasten, nuorten ja perheiden neuvontapalvelun nimeksi Perheinfo

Julkaistu 10.5.2022 11:40

Perheinfoon voi ottaa yhteyttä lähes missä tahansa lapsiperhettä koskevassa asiassa.

Isä, äiti ja lapsi nurmella kävelemässä auringon paisteessa.

Rovaniemellä toimiva lapsia, nuoria ja perheitä palveleva ohjaus- ja neuvontapalvelu on saanut nimekseen Perheinfo. Palvelu on suunnattu rovaniemeläisille ja Rovaniemelle muuttoa suunnitteleville.

Rovaniemen kaupunki pyysi kuntalaisilta nimiehdotuksia sosiaalisessa mediassa, ja Perheinfo valikoitui palvelun nimeksi pohdinnan jälkeen. Voittaneen nimiehdotuksen teki Pia Ylisuvanto. Kaupunki muistaa häntä pienellä palkinnolla. 

“Sosiaalisen median kautta saatiin 50 nimiehdotusta, joissa oli useita todella hyviä ehdotuksia. Lopulta ohjaajaverkostossa päädyttiin Perheinfo-nimeen, koska se on lyhyt, helposti muistettava ja se kuvaa, mistä palvelussa on kysymys. Info on sanana jo niin vakiintunut suomen kieleen, että sen tuntevat äidinkielenään suomea puhuvat, mutta myös henkilöt, joiden äidinkieli on jokin muu”, perustelee Rovaniemen kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon erityisasiantuntija Marja Leena Nurmela.
 
Perheinfoon voi ottaa yhteyttä lähes missä tahansa lapsiperhettä koskevassa asiassa. 
Palvelusta saa tietoa, neuvoa ja ohjausta esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Rovaniemen harrastusmahdollisuudet ja kerhot
  • vertaistuki elämän eri muutostilanteissa
  • keskusteluapu kasvatukseen, parisuhteeseen tai johonkin muuhun perhe-elämän osa-alueeseen liittyen
  • konkreettinen tuki lasten- tai kodinhoitoon
  • tuki tilanteissa, joissa lapsi, nuori tai vanhempi kokee yksinäisyyttä. 

Palveluun voi soittaa tai chatata kolmena päivänä viikossa (ti, ke, to 14–17, p. 016-3226500). Chat-linkki löytyy Rovaniemen kaupungin, seurakunnan, Erityislasten Omaiset, Elo ry:n, Lapin ensi- ja turvakodin, Mannerheimin lastensuojeluliiton Lapin piirin, Neuvokkaan ja Yhden Vanhemman Perheiden Liiton verkkosivuilta sekä hakukoneiden avulla.

Ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Puhelu maksaa soittajalle matka- tai paikallispuhelun verran. Yhteydenottajan henkilötiedot eivät tule näkyviin, ellei hän itse halua antaa henkilötietoja ohjaajalle.

Palvelun tarjoavat Rovaniemen kaupunki, seurakunta ja järjestöt. 

Palvelun sivu löytyy kaupungin verkkosivuilta: Perheinfo


Jaa sivu