Lasten, nuorten ja perheiden palveluista saa nyt helposti tietoa puhelimitse tai chatilla

Julkaistu 29.10.2021 10:33

Uuden ohjaus- ja neuvontapalvelun kautta saa tietoa lapsille, nuorille ja perheille suunnatuista palveluista ja toiminnoista joko puhelimitse tai chatin kautta.

marisa-howenstine-Cq9slNxV8YU-unsplash.jpg
Kuva: Marisa Howenstine / Unsplash

Rovaniemellä käynnistyy 5.10.2021 uusi lasten, nuorten ja perheiden ohjaus- ja neuvontapalvelu. 
 
Palvelun avulla asukas saa tietoa perheen hyvinvointia vahvistavista toiminnoista ja palveluista. Lapsille, nuorille ja perheille on tarjolla mm. harrastuksia, kerhoja, vertaisryhmiä, lastenhoitoa sekä parisuhdetta vahvistavia palveluja. 

Tietoa, ohjausta ja neuvontaa lasten, nuorten ja perheiden toiminnasta ja palveluista saa soittamalla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 14–17 numeroon 016 322 6500 tai chattaamalla. Chat-linkki löytyy Rovaniemen kaupungin, evl. seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Lapin piirin verkkosivuilta.

Neuvontapalvelu on tarkoitettu Rovaniemellä asuville sekä niille, jotka ovat muuttamassa Rovaniemelle. 

Ohjaus ja neuvonta on maksutonta, puhelu maksaa soittajalle matka- tai paikallispuhelun verran. Yhteydenottajan henkilötiedot eivät tule näkyviin, ellei hän itse halua antaa henkilötietoja ohjaajalle.

Uusi palvelu perustettiin, koska Rovaniemellä lapsiperheiden kanssa työskentelevät toimijat ovat huomanneet, että perheiden hyvinvointia tukevasta toiminnasta ja palvelusta on haastavaa saada tietoa. Tämä on vaikeuttanut saavutettavuutta. 

Palvelu toteutetaan yhteistyössä Rovaniemen kaupungin, ev.lut. seurakunnan ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piirin kanssa. Ohjaajaverkosto täydentyy järjestöjen osalta 1.1.2022 alkaen.

Jaa sivu