Etusivun uutislista

Lasten ja nuorten toiveita on kuultu - Rovaniemen kaupunki järjestää monipuolista tekemistä läpi kesän

Julkaistu 20.4.2023 8:00

Rovaniemen nuorisopalvelut järjestää kaupungin kesälomaa viettäville lapsille ja nuorille tänä vuonna kesätoimintaa, jonka sisällössä on tänä vuonna huomioitu mahdollisimman kattavasti lapsille ja nuorille suunnatusta kyselystä nousseita toiveita. Syntyi kesäkalenteri, jossa on tarjolla 6.6.-4.8.2023 tekemistä moneen makuun. Valtaosa osa toiminnoista on maksuttomia, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Kesätoimintakuva-19020x1080-72dpi.jpg
Koko kesän ajan lasten ja nuorten todellinen kesätekemisen keidas on Rovaniemen liikennepuisto. Se on lapsille, nuorille ja perheille tarkoitettu maksuton ja viihtyisä paikka, johon kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin. Puistoalueella osoitteessa Miehentie 12 järjestetään toimintaa 6.6.-4.8. välisenä aikana arkisin klo 9-15.

Puistossa on kaikkien vapaasti käytettävissä lasten polkuautoja, ajoharjoittelurata sekä monipuolinen pihapelivälineistö. Perjantaisin puistossa järjestetään ilmaisia tapahtuma- ja teemapäiviä, kuten tuunaamo- ja puuhapäiviä, kepparipäiviä, taikuriesitys, sirkus-workshop, poniratsastuspäivä ja paljon muuta mukavaa, johon voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. 4H-nuorten yrittäjien kesäkioskista voi ostaa pientä purtavaa ja virvokkeita.

Rollon hupipäiviä, pelileirejä ja tanssikouluja

Rollon hupipäivät on uusi idea, jossa nuorille 13-17-vuotiaille on tarjolla monipuolista ja maksutonta elämys- ja liikuntatoimintaa arkisin 6.6.-28.7. välisenä aikana. Lajeina on muun muassa seikkailupuistoa, pakohuoneita, padelia, seinäkiipeilyä, keilausta, frisbeegolfia, fatbikea, eräretkiä, minigolfia, sup-lautailua ja melontaa. Näihin elämyksiin paikkoja on rajallinen määrä ja osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Erilaisia leirejä on tarjolla useampia aina Naavametsän seikkailuleireistä pelileireihin ja Boffaus-teemaisista musaleireihin. Skeittauksesta ja tanssista kiinnostuneille tarjolla on omat kurssinsa.

Yli 13-vuotiaille Lomalauantait ja kesätempaukset

Yhdessä tekemisen iloa yli 13 -vuotiaille nuorille on ideoitu kesälauantaihin läpi kesän. Ohjelmassa on muun muassa korikiipeilyä, musapiknik, kaupunkiseikkailua ja graffitipajaa.

Hyvä uutinen nuorille on sekin, että nuorten tila Poppari palvelee kesälläkin tiistaista perjantaihin klo 14-20 osoitteessa Koskikatu 27 B. Poppari tarjoaa nuorille oman tilan, jossa tavata toisia nuoria avoimen toiminnan ohessa, suunnitella ja toteuttaa mielekästä tekemistä, saada ohjausta ja neuvontaa ja esimerkiksi pelailla.

Katso lisää kesätoiminnasta tästä linkistä