MM-ralli kääntää ralliväen katseet Rovaniemelle – luvassa kymmenien miljoonien tv-yleisö

Julkaistu 1.2.2021 19:27

Arctic Lapland Rally 2015 in Rovaniemi Lapland Finland (2).jpg

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina 1.2., että Rovaniemen kaupunki tekee 300 000 euron arvoisen yhteistyösopimuksen AKK Sports Oy:n kanssa. AKK Sports toimii Rovaniemellä 26–28.2. järjestettävän MM-rallin osakilpailun (Arctic Rally Finland) järjestäjänä. Sopimuksen myötä Rovaniemi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani ja kotikaupunki. 

Sopimus tarjoaa Rovaniemelle ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä Rovaniemeä tunnetuksi kotimaassa ja ennen kaikkea kansainvälisesti. Tapahtuma televisioidaan useina päivinä kymmeniin maihin ympäri maapalloa. MM-rallin arvioidaan saavan kymmeniä miljoonia, jopa sata miljoonaa katsojaa eri kanavissa. 

Sopimuksen myötä Rovaniemi saa muun muassa kansainvälisten live-tv-lähetysten alkuun noin 20 sekunnin mittaisen mainosvideon. Lisäksi kaupunki saa näkyvyyttä rallin erikoiskokeiden varrelle tuleviin mainoselementteihin, esimerkiksi lähtöbannereihin, mainoskaariin ja -kankaisiin. Kaupunki on esillä kaikissa tapahtuman keskeisissä markkinointikanavissa ja -materiaaleissa. Tämän päälle kaupunki saa merkittävää näkyvyyttä tapahtumaa seuraavan median ja rallitähtien omissa kanavissa. 

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio pitää sopimusta ennen kaikkea investointina Rovaniemen markkinointiin ja tulevaisuuteen. 

“Sopimuksen hinta on edullinen siihen nähden, kuinka laajan näkyvyyden se mahdollistaa. Rallit tuovat myös valoa matkailualan yritysten koronakaamokseen. On onnenpotku, että saimme mahdollisuuden tällaiseen maailmanluokan avaukseen. Sen avulla voimme kääntää maailman katseita meihin myös korona-ajan jälkeen, kun matkailu taas nousee”, Vainio sanoo. 

Tapahtuman aluetaloudellinen vaikutus on merkittävä siitäkin huolimatta, että tapahtumapaikalle ei tule koronan vuoksi yleisöä, hän lisää.  

Koronatilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään tiiviissä yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa, ja järjestelyissä noudatetaan erityistä vastuullisuutta ja tarkkaa ohjeistusta. Järjestelyissä tähdätään siihen, että paikallisväestön koronatartuntariski on mahdollisimman pieni.

Sopimus kattaa vuoden 2021. Jos AKK:lla tarjoutuu mahdollisuus järjestää rallin MM-sarjan talviosakilpailu vuonna 2022, kaupungilla on neuvotteluoikeus mahdollisesta seuraavasta sopimuskaudesta.

Kaupunki hakee sopimuksen rahoittamiseen avustusta opetus-ja kulttuuriministeriöltä. Merkittävään kansainväliseen yhteistyöhön myönnettävä avustus voi olla enintään 50 000 euroa.

Kaupunginhallitus hyväksyi 1.2. kokouksessaan myös kuntien välisen sopimuksen työllisyyden edistämisestä sekä valtion ja Rovaniemen sopimuksen, jonka tarkoitus on vauhdittaa innovaatioita. Kaikki päätökset löytyvät kokouksen pöytäkirjasta (linkki alla). 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia