MM-rallitapahtuma on yleisötön - Terveysturvallisuudesta huolehtiminen on nyt kaikkien yhteinen asia, kun Rovaniemi saa ensimmäisen kerran järjestettäväkseen rallin MM-osakilpailun

Julkaistu 3.2.2021 14:48

Rallimaailman tämän talven ykköstapahtuma järjestetään Rovaniemellä koronaturvallisesti. Ilman yleisöä käytävän kisan terveysturvallisuuden eteen on valjastettu MM-rallin vastuullisen järjestäjän, AKK-Motorsport ry:n ja ralliorganisaation lisäksi paikalliset terveysviranomaiset, Rovaniemen kaupunki sekä Visit Rovaniemi, joka toimii linkkinä paikallisiin matkailuyrityksiin ja palveluntuottajiin.

keep_distance_2021_1080-3.jpg
Terveysturvallisuudesta viestitään Rovaniemelle saapuvalle kansainväliselle rallikansalle monin tavoin.

- Tapahtuma järjestetään vallitsevien kansallisten sääntöjen puitteissa ja terveysturvallisuutta korostaen. Kokemusta kilpailijoiden ja toimitsijoiden turvallisesta liikkumisesta tapahtumakaupunkiin ja täältä pois meillä jo on. Tammikuussa järjestetty Arctic Lapland Rally vietiin läpi ilman ongelmia, eikä tietoomme ole myöskään tullut jälkiseuraamuksia, kertoo MM-rallin koronavastuulääkäri Risto Kinnunen.

Kinnusen mukaan MM-ralleja on järjestetty kuplakilpailuina koronaturvallisesti jo useamman kerran.

- Tällaisessa tapahtumassa kilpailuun osallistuva tai muu rallitoimija saapuu tapahtumakaupunkiin eli nyt Rovaniemelle vasta negatiivisen koronatestin jälkeen, suorittaa uuden testin paikkakunnalle tultuaan ja oleskeltuaan tietyn ajan alueella käy suorittamassa vielä kolmannen testin. Ralliorganisaatio vastaa osallistujien ohella kaikista testaamiskustannuksista, Kinnunen selventää.

Myös katsojien liikkuminen kilpailualueelle estetään turvallisuussuunnitelman mukaisesti.

- Yleisöä kannustamme seuraamaan rallia muilla tavoin. Eri viestimiä seuraamalla kaikki pääsevät takuulla rallitunnelmaan. Vetoan kaikkia pitämään jo aiemmin oppimiamme reiluja turvavälejä sekä kilpailijoihin että toimitsijoihin huikean hienon kilpailun sujuvuuden varmistamiseksi, Risto Kinnunen kannustaa.

“Paikalliset matkailuyritykset tehneet huolellista työtä terveysturvallisuuden eteen”

Kaikki tulijat majoitetaan omiin, erillisiin kohorttimajoituksiin eli majoitukset järjestetään kohortoiduissa hotelleissa tai muussa majoituksessa, joissa on määritetty omat kerrokset, mökit tai huoneistot eri asiakasryhmille. Samaa periaatetta noudatetaan näiden majoittajien ravintolapalvelujen suhteen. Ohjeistuksella painotetaan oman ryhmän kuplassa pysymistä ja vapaa-ajan vastuullista käyttäytymistä ruokailujen ja muun julkisilla paikoilla liikkumisen suhteen.


- Informoimme alueen matkailutoimijoita tapahtuman terveysturvallisuuteen liittyvistä asioista, ohjeista, tilannetiedoista sekä tapahtuman järjestämisen edellytyksistä. Tapahtuman onnistunut terveysturvallinen toteuttaminen on meille äärimmäisen tärkeää ja kunnia-asia, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Kärkkäinen haluaa kiittää vielä Rovaniemen matkailuyrittäjiä, jotka ovat tehneet erinomaista ja pitkäjänteistä työtä terveysturvallisuuden eteen sekä yhteistyötä Lapin sairaanhoitopiirin kanssa, joka toimii loistavasti.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 25.2.2021

  10 erikoista faktaa, joita et ehkä tiennyt Rovaniemestä

  Hauska fakta numero 1. Tiesitkö, että Rovaniemellä golfataan myös talvella? Lumella ja jäällä golfista nautitaan viheriöiden sijaan valkioilla, valkoiset golfpallot vaihdetaan lumesta hyvin erottuviin, kirkkaan oransseihin palloihin sekä golfkärryjen sijasta mailat kulkevat mukana mäenlaskusta tutussa pulkassa.

 • 22.2.2021

  Koko perhe hulluna ralliin

  Rovaniemeläisen Puhakka-Keskinivan perheessä rallit ovat olleet lähes jokapäiväistä leipää ja sirkushuvia siitä saakka, kun Tarja-äiti ja Jussi-isä hurahtivat Tunturirallin tunnelmasta 1980-luvun lopulla. Tänä päivänä rallien talkoohommissa häärivät myös perheen kaksikymppiset Katriina-tytär ja Olli-poika. Kolmas rallisukupolvikin on jo varttumassa.

 • 19.2.2021

  Rallien talkoonainen haluaisi päästä Rovanperän kyytiin

  Elisabeth Arden, Lisbeth Tuura, Lissu. Rakkaalla rallikaverilla on monta nimeä. Näin ainakin rovaniemeläisen Elise Härön kohdalla. Elise on autourheilukärpäsen pureman saanut nainen, joka on antanut talkoopanoksensa Tunturirallille jo 1980-luvun lopulta saakka. MM-ralleilla talkoilu ei aiheuta hänelle liikoja paineita - luottamus Rovaniemen talkootiimiin on luja.