Maailman parhaille levytyksille jaettava Gramophone Awards –palkinto jaettiin Lontoossa: Lapin kamariorkesterin levytys kolmen parhaan joukkoon

Julkaistu 5.10.2022 11:00

Klassisen musiikin Gramophone -palkinnot 2022 on jaettu Lontoossa tiistaina 4. lokakuuta. Lapin kamariorkesterin levytys teoksesta 'Schnee' ylsi nykymusiikin kategoriassa kolmen parhaan joukkoon. Vuosittain jaettavat palkinnot annetaan parhaiksi valituille levytyksille ympäri maailmaa. Suomalaisista finaaliin ylsi Lapin kamariorkesterin lisäksi vain sopraano Karita Mattilan levytys.

palkintogaala_lapin kamariorkesteri.jpg
Lapin kamariorkesteri pääsi palkintokolmikkoon klassisen musiikin Gramophone 2022 -palkintogaalassa Lontoossa tiistaina 4. lokakuuta 2022.

- Olen todella ylpeä orkesteristamme ja taiteellisesta johtajastamme John Storgårdsista. Korkealaatuista työtä on Rovaniemellä tehty jo vuosia ja levytysten muodossa työn jäljestä pääsevät nauttimaan kuulijat myös muualla maailmassa. Gramophone Awardsin finalistina saimme näkyvyyttä maailmanlaajuisesti. Tulemme jatkamaan laadukasta työtämme myös levytysten parissa ja ehkäpä jonain päivänä saamme vielä pääpalkinnonkin kotiin tuomisiksi, iloitsee Lapin kamariorkesterin intendentti Inka Puhakka.

Puhakka innosti 4.10.2022 Lontoossa vietetyn gaalan juhlaväkeä myös matkustamaan Rovaniemelle Korundiin kuuntelemaan Suomen ja koko EU-alueen pohjoisinta ammattikamariorkesteria.

- Ehkäpä tulemme näkemään Korundissa konserttivieraita eri puolilta maailmaa, Puhakka visioi.

Lapin kamariorkesteri on aiemmin ollut Gramophone Award -ehdokkaana 2013 ensilevytyksellä Vagn Holmboen kamarisinfonioista. Sekä tämän vuoden että vuoden 2013 levytys on julkaistu Dacapo-levymerkillä ja kapellimestarina toimii John Storgårds.

Gramophone Award 2022 -ykköstunnustuksen nykymusiikin kategoriassa sai Bayerische Staatsoper levytyksestään Hans Abrahamsenin oopperasta Snow Queen. Lapin kamariorkesterin nyt palkittu levytys on saman säveltäjän teoksesta 'Schnee'.

palkinto 1_lapin kamariorkesteri.jpg

Jaa sivu