Etusivun uutislista

Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään torstaina 17.9. - Rovaniemellä Lappia-talo valaistaan oranssiksi kiitokseksi korona-ajan tärkeimmille arjen sankareille

Julkaistu 15.9.2020 9:52

WHO:n perustamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9.2020. Rovaniemen kaupunki osallistuu päivään ja kutsuu kaikki kaupunkilaiset mukaan viestimään välittämisestään. Näyttävin osa päivää on Lappia-talon kattovalaistuksen vaihtaminen oranssiksi torstai-illan pimetessä näkyvänä tunnustuksena sote-henkilöstölle sekä teemapäivälle.

who_patient_safety_day_2020_logo_fi.png
Jokainen rovaniemeläinen voi helposti viestiä päivän teemaväriksi valitulla oranssilla vaikkapa vaatetuksellaan kunnioitustaan potilas- ja asiakastyössä työskenteleville.

Tämän poikkeuksellisen vuoden tärkeimmät arjen sankarit työskentelevät potilas- ja asiakastyössä - annetaan yhdessä kaikki kunnia ja kiitos heille, kannustaa Rovaniemen kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen.

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän Maailman potilasturvallisuuden päiväksi. Päivää on vietetty vuodesta 2019 ja sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasturvallisuudesta. WHO valitsee joka vuodelle oman teemansa.

Päivän tämänvuotinen teema on ”Henkilöstön turvallisuus on potilas- ja asiakasturvallisuutta”. Se painottaa sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuden yhtymäkohtia. Suomessa potilas- ja asiakasturvallisuus käsittää sosiaali- ja terveydenhuollon hoidon, hoivan ja palvelut niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Rovaniemi osallistuu päivään kiittäen kaikkia potilas- ja asiakastyössä kentällä toimivia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä painottaen esimiesten ja päättäjien vastuuta huolehtia riittävistä resursseista ja osaamisesta, jotta asiakas- ja potilasturvallisuus toteutuu.

Lue lisää päivästä WHO:n Patient Safety Day -sivulla (englanniksi)

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia