Maisemia raivattu näkyviin Rovaniemen kylissä

Julkaistu 3.8.2022 8:30

Raivaussahat ovat viuhuneet Rovaniemen kylissä tänä kesänä, kun Lapin ammattikorkeakoulun metsätalousinsinööriopiskelijat ovat tehneet maisemanhoitotöitä yhteistyöhankkeessa Rovaniemen kaupungin kanssa.

processed (1).jpeg
Raivaajat työssään: Jussi Kaleva, Olivia Lehtola ja Pauliina Puhakka

Kesän 2022 aikana raivausta on tehty muun muassa Songassa, Ounasjokivarren kylissä, Vikajärvellä sekä Ranuantien varren kylissä.

- Kylien asukkaiden panos yhteisessä projektissa on ollut ja on merkittävä. Talkootöihin on sitouduttu kylien yhteyshenkilöiden johdolla mallikkaasti. Myös kylissä on oltu hankkeen toimenpiteisiin tyytyväisiä, kertoo osaamispäällikkö Anne-Mari Väisänen Lapin ammattikorkeakoulusta.

Meneillään olevat maisemanhoitotyöt perustuvat aiemmin opiskelijatyönä tehtyihin suunnitelmiin, joista osa on toiminut myös insinööriopintojen lopputyönä. Alueiden nykytilan kartoituksen jälkeen opiskelijat ovat laatineet myös maiseman- ja metsänhoidon toimenpide-ehdotuksia, joita kylät ovat halutessaan voineet esittää mukaan maisemanhoitotöihin.

Oppilasyhteistyö jatkuu kylillä

Rovaniemen kaupungin alueelliset palvelut on solminut Lapin ammattikorkeakoulun metsätalousinsinöörikoulutuksen kanssa 3-vuotisen kumppanuussopimuksen, joka jatkuu näillä näkymin vielä kesään 2023 kylien tarpeiden mukaisesti.

- Oppilaitosyhteistyö on hyvä esimerkki mallista, jossa kaikki osapuolet hyötyvät hankkeesta merkittävällä tavalla. Alueen opiskelijat pääsevät tekemään oikeisiin kohteisiin maisemanhoitosuunnitelmia, raivaustöitä sekä niiden organisointia yhteistyössä kylien asukkaiden kanssa. Kylien maisemat siistiytyvät ja tuottavat iloa paikallisten lisäksi kaikille niitä näkeville, kiittelee Rovaniemen kaupungin alueellisten palvelujen päällikkö Anne Puroaho.

processed.jpeg

Jaa sivu