Mäntyvaaran frisbeegolfrata valmistuu arviolta elo-syyskuussa, Korkalovaaran ulkokuntoilupaikkaan haettu lupaa

Julkaistu 28.6.2023 13:20

Karinrakanpuiston pururadan varrelle suunnitellaan 3–4 laitteen ulkokuntoilupaikkaa.

Frisbeekuvia.jpg

Rovaniemen asukkaiden toiveesta rakennettavat Mäntyvaaran frisbeegolfrata ja Korkalovaaran toiminnallinen puisto etenevät. 

Frisbeegolfradan suunnitelma on valmistunut. Radanrakennustyöt alkavat näillä näkymin elokuussa. Rata on käyttökunnossa arviolta elo-syyskuun vaihteessa. Rata toteutetaan kaupungin ja frisbeegolf-seurojen yhteistyönä: seurat ovat suunnitelleet radan ja kaupunki hyväksyy suunnitelmat. 

Toiminnallinen puisto on valmistelussa edennyt niin, että Karinrakanpuiston pururadan varrelle suunnitellaan 3-4 laitteen ulkokuntoilupaikkaa. Tämä tehtiin kustannussyistä, jotta 40 000 euron määrärahasta suurin osa saadaan käytettyä laitteisiin. 

Alueen asukkailla on mahdollisuus kommentoida laitesuunnitelmaa ennen toteutusta. Kysely löytyy tämän uutisen lopusta kohdasta Linkit.

Kuntoilupaikka sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Karhuntien, Hillapolun ja Karinrakanpolun loppua. Se on saavutettavissa pyörällä ja kävellen. Laitteiden on tarkoitus sopia monenikäisille. 

Ulkokuntoilupaikalle on haettu toimenpidelupa. Kun lupa on saatu, kaupunki kilpailuttaa laitehankinnat. Kaupunki tiedottaa ulkokuntoilupaikan rakentamisen etenemisestä myöhemmin.


Kuntalaiset saivat äänestää, mihin varoja käytetään


Frisbeegolfrata ja ulkokuntoilupaikka saivat alkunsa, kun Rovaniemen kaupunki käynnisti osallistuvan budjetoinnin viime vuonna. Siinä kuntalaiset pääsevät mukaan yhteisten varojen käytön suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Kuntalaiset saivat ehdottaa ideoita ja äänestää kahdeksasta vaihtoehdosta tekoja, jotka kaupunki toteuttaisi. Tekoihin varattiin yhteensä 60000 euroa. 

Eniten ääniä saivat frisbeegolfrata Mäntyvaaraan ja toiminnallinen puisto Korkalovaaraan.

Äänestys oli avoinna kaikille rovaniemeläisille, mutta tuloksessa painotettiin lasten ja nuorten sekä Korkalovaaran asukkaiden antamia ääniä. Osallistuvan budjetoinnin kautta haettiin tekoja lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä Korkalovaaran asuinalueen kehittämiseksi.