Etusivun uutislista

Maskeja vähävaraisille jatkossa kahdeksi viikoksi kerrallaan

Julkaistu 23.11.2020 12:48

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui maanantaina käsittelemään koronatilannetta. Epidemiatilanne on Rovaniemellä rauhallinen.

Johtoryhmä päätti, että vähävaraisille voidaan jatkossa jakaa kasvomaskeja kahdeksi viikoksi kerrallaan. Aiemmin maskeja on annettu viikoksi. Maskeja jaetaan vähävaraisille Kansalaistalolla ja kylissä. Yhteensä maskeja voi saada enintään 26 kappaletta kahdeksi viikoksi.

Johtoryhmä käsitteli myös Rovaniemen kaupungin lausuntoa hallituksen lakiesitykseen, jonka tarkoitus on muuttaa tartuntalakia väliaikaisesti. Lausuntoesityksessä todetaan, että matkustaminen ulkomailta Suomeen tulee mahdollistaa tavalla, joka minimoi tartuntatautiriskejä ja on taloudellisesti ja resurssien kannalta toteutettavissa.

Lakiesitys on lausuntoluonnoksen mukaan monimutkainen ja vaikeaselkoinen. Esitetyt toimet terveysturvallisuuden varmistamiseksi ovat käytännössä hyvin vaikeat toteuttaa ja sitovat runsaasti terveydenhuollon resursseja ja aiheuttavat merkittävät kustannukset. Kaupunki muun muassa vastustaa lakiesityksen pohjana olevaa karanteenimallia, jossa matkailija joutuisi karanteenin sen perusteella, mikä hänen lähtömaansa koronatilanne on. Kaupunki ehdottaa yhden testin mallia, jossa riskimaista saapuvan matkustajan tulee esittää todistus negatiivisesta koronatestistä tai mennä pikatestiin Suomeen saapuessaan. Kaupunginhallitus käsittelee lausuntoa vielä tänään.

Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran 30.11.

Lisätietoja:
Paula Reponen, hallintoylilääkäri, paula.reponen(at)rovaniemi.fi, p. 040-0607238

Jaa sivu