Etusivun uutislista

Menetykset antoivat radiojuontaja Ari Hurstille rohkeuden tehdä unelmista totta: “Rovaniemelle muutto on tuntunut kotiinpaluulta”

Julkaistu 2.2.2021 10:37

"Kun tammikuun puolivälissä muuttoautoni lähestyi Oulua aloin jo pikkuhiljaa rentoutua. Viimeistään Kemin kohdalla hartiat olivat tippuneet aivan kuten joka kesäisillä Lapin lomamatkoillani." Näin kertoo uuden kotikaupunkinsa lumisissa maisemissa pari viikkoa viihtynyt Ari Hursti (43), jonka huumorilla höystettyä tarinointia on kuultu tämän viikon maanantaista alkaen Yle Radio Suomen Lapin iltapäivässä.

Ari Hursti-4.jpg
Luminen Rovaniemi on saanut uuden tulokkaan suunnittelemaan lasketteluvälineiden kaivamista naftaliinista parinkymmenen vuoden jälkeen.

Ari Hursti on omien sanojensa mukaan työskennellyt toimittajana ja radiojuontajana lähes kaikilla kanavilla. Uraan mahtuu muun muassa YleX, Radio Nova, Radio Aalto ja Helmiradio. Myös television puolella hänen kasvonsa ovat tulleet tutuksi muun muassa Kirppis-ohjelman ja lauantaisten aamu-TV -lähetysten studioisäntänä.

Muuttajanakin 43-vuotiasta Aria voi pitää todellisena konkarina. Hänen vähävaraisia jo neljännessä polvessa auttava lapsuudenperheensä on vuosien varrella vaihtanut ahkerasti maisemia, ja Ari itse laskee muuttaneensa elämänsä aikana jo reilusti 20 kertaa.

- Tämä muutto on jotakin aivan muuta - kuin paluu kotiin. Äitini oli Lapista kotoisin ja Lappi on aina ollut henkinen kotini. Kesälomiini on aina kuulunut lohensoutu Tornionjoella.

Vastoinkäymiset avasivat aarrearkun

Pari viimeistä vuotta ovat olleet Arilla rankkoja. Hänen äitinsä kuoli vuonna 2019. Sitten tuli ero avovaimosta ja viimeisimpänä työsuhde Helmi-radiokanavalla päättyi yllättäen.

- Ihmeellisintä on se, että kun työ ja turva menee, tuleekin rohkeutta muuttaa elämänsä suuntaa. Kaikki loksahtivat kohdalleen. Juttelin äidin haudalla, että jos nyt löytyisi iloinen ja pirteä Lapin tyttö, voisin muuttaa pohjoiseen. Ja hän ilmestyi elämääni Instagramista! Lopullisesti aarrearkku aukesi, kun Yle Lapista Rovaniemeltä avautui juontajan paikka, Ari muistelee.

Ari Hursti-2.jpg

Mies oivalsi, että nyt on se hetki, josta hänen ystävänsäkin tiesivät hänen aina haaveilleen. Hänen 18-vuotias poikakin kannusti isäänsä seuraamaan unelmaansa.

- Lapissa olen aina tuntenut olevani eniten kotonani. Lapin elämänrytmi ja ihmisten luonteet viehättävät. Kaikki läheiseni ovat kommentoineet, että näin täimän pitikin mennä.

Myös Arin harrastukset ovat kuin paljasjalkaisella lappilaisella. Kalastuksen lisäksi hänellä on metsästyskortti ja kaikenlainen luonnossa liikkuminen on mieluisaa. Kavereitakin löytyy eri puolilta Lappia. Eniten jännitystä aiheuttaa se, miten lappilaiset radionkuuntelijat ottavat hänet vastaan.

- Olen juontajana omanlaiseni eikä minua ei ole puristettu muottiin. Pidän itseironiasta ja sarkasmista, vaikka ne ovatkin radiossa vaikeita lajeja. Tuoreena, toisesta maailmasta tulevana juontajana minulle tärkeintä on kuitenkin suhtautuminen Ylen tehtävään kunnioittaen. Haluan olla läsnä sekä palvella Lapin ihmisiä. Haluan tarjota ihmisille seuraa ja viihdykettä koronan keskelle.

Samanlaisella inhimillisyydellä hän suhtautuu myös perheensä auttamistyöhön. Jos hänen pikkusiskonsa Sini Hursti ei olisi jatkanut isovanhempiensa ja Heikki-isänsä jalanjäljillä, olisi Arikin ollut valmis jatkamaan perheen pitkää auttamisen perinnettä.

Radio Suomen Lapin iltapäivälähetystä voi kuunnella arkipäivisin kello 14–18 koko Lapissa. Keskiviikkoisin lähetys on kello 14–17.

Jaa sivu