Mitä tehtäis? -kulttuurikokeiluihin etsitään uusi rohkeita ideoita ja innostuneita tekijöitä

Julkaistu 15.4.2024 4:00

Onko sinulla loistoidea, jolle haluaisit antaa siivet? Oletko aina halunnut järjestää kulttuuritoimintaa, mutta kaipaisit siihen leveämpiä hartioita? Haluaisitko kehittää ideaa ja testata miten se lähtee kukoistamaan yhteistyössä? Tule elävöittämään kulttuurielämää yhdessä Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimiston kanssa.

Roiviikko_2021_Luontonäyttely-7.jpg
Yhteistoiminnalla syntyivät myös Rovaniemi-viikolla 2021 Ounasvaaralla ensimmäistä kertaa ilahduttanut luontonäyttely. Kuvassa Jouni Tuuliaisen veistoksia. Kuva: Samu Rötkönen
Mitä tehtäis? -kulttuurikokeiluilla Rovaniemi kannustaa kokeilukulttuuriin, jossa uusia, yllättäviäkin ideoita voi testata matalalla kynnyksellä.

- Aiempina vuosina olemme yhdessä luoneet hienoja uusia avauksia, kuten kaupunkipulkat, yhteisötaidenäyttely Ounasvaaran luontopolulla ja paljon muuta. Yhteistyössä ovat olleet mukana niin paikalliset yhdistystoimijat kuin yksittäiset kuntalaisetkin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, innostaa Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Roosa Nevala.

Miten haen mukaan?

Kuulemme ilolla sinun tai työryhmäsi idean, olipa se sitten pieni kipinä tai suuri visio. Kerro ideasi vapaamuotoisesti su 12.5. mennessä oheisella hakulomakkeella.

Valitsemme parhaan idean ja autamme käytännön toteutuksessa. Kulttuurikokeilut toteutetaan Rovaniemellä syystalvella 2024. Kokeilun kustannuksiin on varattu yhteensä 4 000 euroa. On hyvä huomioida, että kokeilut ovat kaupungin kulttuuritoimiston kanssa yhdessä toteutettavaa toimintaa, ei avustus.


Ehdotuksen tulee sisältää:

- Työryhmän jäsenet ja yhteyshenkilön yhteystiedot
- Toteutettavan kulttuurikokeilun kuvaus lyhyesti: mitä, missä, milloin ja kenelle
- Alustava kustannusarvio

Valinnat

Valinnan tekee raati, jonka muodostavat kaupungin kulttuuritoimiston kulttuurituottajat. Päätökset tehdään toukokuun 2024 lopulla jonka jälkeen valittuihin otetaan yhteyttä. Valinnoissa arvioidaan erityisesti idean innostavuutta ja rohkeutta sekä toteuttamiskelpoisuutta. Toteutukseen valitut ideat julkaistaan kesäkuussa kaupungin verkkosivuilla.

Mitä tehtäis? -hakulomake
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNkcIO9CdHwYNSa8MtsVJkLUcvP-QiTL3uZntf4yfBMvxiDw/viewform


Rovaniemen kaupungin kulttuuriohjelma
https://www.rovaniemi.fi/loader.aspx?id=3ed7161b-4719-427e-a4dd-0e6dd2dc9fa4