Etusivun uutislista

Näin eletään Vennivaarassa: Urheilullinen perhe liikkuu omalla kotipihalla, luontopoluilla ja leikkipuistoissa

Julkaistu 25.5.2022 12:29

Vennivaaran ensimmäiset omakotitalot ovat rakentuneet 1990-luvun alkupuolella. Asuinpientaloja on jo yli 700. Näistä yhdessä, alusta asti itse rakennetussa talossa on vuodesta 2012 lähtien asunut Sarajärvi-Puhakan nelihenkinen perhe. Tällä hetkellä perheen äiti Hanne Sarajärvi iloitsee siitä, että heidän esikoisensa Hugo pääsi viime syksynä aloittamaan koulupolkunsa aivan tuliterässä koulurakennuksessa.

kotikulmilla230522.jpg
Hanne Sarajärvi tuo mielellään Helmin ja Hugon läheiseen avaruuspuistoon, jossa lasten suosikki on planetaario. Katossa olevia tähtiä ja planeettoja voi ihailla vaikka makuuasennossa. - Tämä on hauskin, lapset vakuuttavat yhdestä suusta.

- Hugo oli ensimmäisiä vennivaaralaisia, jotka saivat aloittaa ekaluokkansa huippumodernissa Ylikylän koulussa. Vajaa kolme kilometriä on ekaluokkalaiselle aika pitkä koulumatka, mutta meidän Hugo jaksaa itse hyvin pyöräillä, kertoo Hanne Sarajärvi.

Lapsirikkaalle alueelle Hanne ja hänen miehensä olisivat kyllä odottaneet omaa koulua, sillä alue laajenee koko ajan ja lähes kaikki omakotitalon rakentajat ovat lapsiperheitä. Vennivaarassa asuu jo noin 2800 ihmistä ja asemakaava-alue laajenee tulevaisuudessakin. On arvioitu, että asukasmäärä tulee tuplaantumaan vuoteen 2050 mennessä.

- Harva eläkeläinen tänne rakentaa. Lapsia on lähes joka talossa ja vanhemmat ovat ikärakenteeltaan pitkälti noin 30-45-vuotiaita. Tässä valossa olisi olettanut, että kaupunki olisi ennakoinut myös koulupaikkatilannetta. Pitäisi etukäteissuunnitella asukasrakenteen mukaista palvelurakennetta, Hanne pohtii.

Vennivaaralaiset odottavat esimerkiksi yhä omaa kauppaa alueelle. 

- Ostovoimaa olisi takuulla, vientiyrityksen talousjohtajana työskentelevä Hanne uskoo.

Avaruuspuistosta pitkospuille

Vennivaaran omaa koulua odotellessa perheen nelivuotias Helmi viihtyy toistaiseksi hyvin alueen yhdessä päiväkodeista, Touhulan Vekaravaarassa. Yhteensä Ylikylä-Vennivaara -alueella on jo neljä päiväkotia.

Myös leikkipaikkoja ja -puistoja alueella riittää. Perheen suosikki on uusi, avaruuspuistoksi kutsuttu leikkipuisto planetaarioineen.

- Täällä on kiva käydä, vaikka olemme perheenä aktiivisia liikkujia muutenkin. Ahkerassa käytössämme ovat niin Vennivaaran kuin Korkalovaarankin luontopolut pitkospuineen sekä laavut tulipaikkoineen, talvella hyvin hoidetut ladut. Oman talomme pihallakin on hiekkatekonurmi, jolla voi pelata pallopelejä ja touhuta kaikenlaista, Hanne kertoo.

Koko perheen yhteinen harrastus, myös 4-vuotiaan Helmin, on tennis. Huippupuitteet harrastamiseen tarjoaa lähellä sijaitseva Rovaniemen mailapelikeskus, jonka pihalla perheen auto on parkissa monta kertaa viikossa. 

- Tykkäämme asua Vennivaarassa. En vaihtaisi 10 minuutin työmatkaani pääkaupunkiseudun aamuruuhkiin mistään hinnasta!

Vennivaara avaruuspuisto 1.jpg
Lapsiperheiden asuttamalla Vennivaaran omakotitaloalueella riittää leikkikavereita niin kotikaduilla kuin leikkipuistoissa.