Napapiiri-Jukola on talkoolaisten voimannäyte - Pauli Mäkelä on valmiina jopa 24/7-rutistuksiin

Julkaistu 16.8.2021 9:34

Rovaniemellä 20.-22. elokuuta kisattava Jukola on niin huippu- kuin kuntosuunnistajille vuoden tärkein tapahtuma, jota odotetaan kuin kuuta nousevaa. Kisaajat kutsuvatkin tapahtumaa suunnistajien jouluksi. Rovaniemellä maailman suurimpaan viestisuunnistustapahtumaan osallistuu urheilijoiden ja kuntoilijoiden lisäksi noin tuhat vapaaehtoista työntekijää.

pauli.jpg
Yksi talkoolaisista on rovaniemeläinen 25-vuotias Pauli Mäkelä, joka haluaa kannustaa rovaniemeläisiä kantamaan kortensa ikimuistoiseen viikonloppuun. Itse hän odottaa viikonlopun talkoopestiä innolla. Vapaaehtoistyö on hänelle aivan uusi kokemus.

- Jukolassa on todella uniikki tunnelma. Kun itse osallistuin ensimmäisen kerran kuntosarjassa kisaan, olin katsonut Jukolaa vain televisiosta. Vasta paikan päällä tajusin, miten massiivinen tapahtuma on kyseessä. Erityisesti lähtöhetki on superhieno, kokemus vailla vertaa. On sykähdyttävä näky, kun valtava valomato lähtee liikkeelle, kuvailee Pauli.

Hallintotieteen tutkintoa Lapin yliopistossa viimeistelevän Paulin talkootehtävänä on vetää areenatuotantoa eli hän hoitaa erilaisia TV-tuotantoja tukevia tehtäviä kuten kameramiesten avustamista maastossa, GPS-laitteiden jakoa ja Ylen toimittajien apukäsinä toimimista. Myös kansainväliselle yleisölle suunnatun, englanninkielisen Jukola Liven avustaminen kuuluu Paulin talkoopestiin.

- Napapiiri-Jukolan kaltaisten suurtapahtumien TV-tuotantoihin liittyy todella paljon järjestelyjä. Oma osuuteni on tästä syystä muita talkoohommia vaativampi. Olenkin valmistautunut siihen, että yksi työvuoro voi kestää ympäri vuorokauden, Pauli kertoo.

Vaikka tapahtuma on jo tulevana viikonloppuna, talkooporukkaa kaivataan vielä lisää.

– Kun tapahtuma pyörii, niin täällä ollaan 24/7. Yhden talkoolaisen ei tarvitse jaksaa niin pitkiä työvuoroja tehdä, joten talkoojoukkoihin kaikki ovat tervetulleita, kutsuu Napapiiri-Jukolan pääsihteeri Sami Leinonen.

ILMOITTAUDU TALKOOTIIMIIN: TÄSTÄ LINKISTÄ

Jaa sivu