Napsun monitoimitalohanke etenee – nyt meneillään uudisrakennuksen suunnittelu

Julkaistu 1.2.2023 9:11

Purku- ja maatöitä on tarkoitus päästä tekemään kesän 2023 aikana.

Havainnekuva tulevasta monitoimitalosta.
Havainnekuva: Arkkitehti Hannu Kankaanpää
Rovaniemen kaupunki ja NCC Suomi Oy ovat allekirjoittaneet perjantaina 27.1.2023 allianssisopimuksen Nivavaaran ja Napapiirin koulun alueelle suunnitellusta monitoimitalosta. 

Monitoimitalon pää- ja arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy ja LVISA-suunnittelijaksi Sitowise Oy. LVISA tulee sanoista lämpö, vesi, ilmastointi, sähkö ja automatiikka.

Hanke toteutetaan allianssimallilla, jossa allianssiryhmä eli tilaaja, suunnittelijat ja toteuttajat vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta, tavoitteista ja toteutuksesta. 


Purku- ja maatyöt alkamassa kesällä 2023


Tällä hetkellä hanke on kehitysvaiheessa, jossa allianssiryhmä suunnittelee käyttäjien kanssa monitoimitalon uudisrakennusta siten, että purku- ja maatöitä päästään tekemään kesän 2023 aikana.

Nivavaaran koulun iltapäiväkerho toimii tarvittaessa toukokuun 2023 ajan Napapiirin peruskoulun tiloissa. Elokuussa 2023 iltapäiväkerholle on tilat Nivavaaran peruskoulussa. Rakennustyömaan aiheuttamat liikkumisen ja paikoitusalueen ja koulupihan muutosten suunnittelu on aloitettu, jotta koulualueella liikkuminen myös rakennusaikana on turvallista.

Monitoimitalon uudisrakennus on suunniteltu otettavan käyttöön elokuussa 2025, jolloin monitoimitalo aloittaa toimintansa. Monitoimitaloon tulee oppilaita ja henkilöstöä Syväsenvaaran koulusta, Nivavaaran koulusta ja Napapiirin peruskoulusta. 

Nivavaaran kouluun sijoittuvan pienten koulun peruskorjaus on suunniteltu aloitettavan  kesäkuussa 2025.  1-4 vuosiluokkien ja pienryhmien oppilaat ja henkilöstö on alustavasti suunniteltu toimivan lukuvuoden 2025-2026 monitoimitalon läheisyydessä Napapiirin peruskoulun väistötiloissa. Pienten koulu ja urheilukenttä piha-alueineen on suunniteltu valmistuvan elokuuhun 2026 mennessä.

Hankkeen etenemistä voi seurata kaupungin verkkosivuilla osoitteessa rovaniemi.fi/napsu


Jaa sivu