Neuvolassa palataan asteittain normaaliin toimintaan

Julkaistu 30.6.2020 8:00

Äitiys- ja lastenneuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu 016 322 4120, ma-pe klo 8-12. Puhelinpalvelusta voit varata tai perua neuvola-ajan sekä saada ohjausta ja neuvontaa. Puheluihin vastaavat neuvoloiden terveydenhoitajat.

Neuvolassa palataan asteittain normaaliin toimintaan koronavirustilanteen ollessa rauhallinen. Voit varata ajan raskaana olevan tai 0-6 vuotiaan lapsen terveystarkastukseen keskitetyn puhelinpalvelun kautta.

-Puoliso voi tulla mukaan raskaana olevan käynnille.

-Kuuden kuukauden ikäisten lasten ryhmäneuvolat ja Perheeksi -ryhmät aloitetaan elokuusta alkaen.

-Lapsen sairastuessa neuvolasta ei kirjoiteta työnantajaa varten lapsi sairas -todistusta. Poissaolosta suositellaan sopivan työnantajan kanssa.

-Asioi neuvolassa vain terveenä!

Mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on hengitystieinfektion oireita (esim. yskä, nuha, kurkkukipu) tai epäilet koronavirustartuntaa tai -altistumista, hakeudu matalan kynnyksen koronavirustestiin. Ohjeet testiin hakeutumiseksi löydät kaupungin koronavirussivulta. Mikäli sairastut tai lapsesi on sairaana, ota yhteyttä neuvolan puhelinpalveluun ennen sovittua neuvolakäyntiä varatun ajan siirtämiseksi. Toimi saatujen ohjeiden mukaan.

-Tule vastaanotolle mahdollisimman lähellä varattua aikaa odotusajan minimoiseksi.

- Noudata asioidessasi hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. 

- Pidä fyysistä etäisyyttä muihin ihmisiin.

Lisätietoa löydät neuvolapalveluiden verkkosivuilta

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia