Neven hinnat ennallaan 2021, kaukolämpöön hiilineutraali vaihtoehto

Julkaistu 19.11.2020 10:00

Napapiirin Energia ja Vesi konsernin kaukolämmön, veden ja sähkönsiirron hinnat pysyvät ennallaan vuonna 2021. Konsernissa sähkönsiirrosta vastaava Rovaniemen Verkko Oy sen sijaan jättää asiakkailtaan perimättä noin 1,2 miljoonan euron edestä perusmaksuja vuoden neljän ensimmäisen kuukauden ajalta.

Kuluttajalle tulee sähkönsiirron perusmaksun osalta säästöä jo tämän vuoden puolella, sillä marraskuun 2020 perusmaksua ei peritä joulukuussa saapuvassa laskussa. Kuukauden perusmaksun perimättä jättämisestä koituu Yleissähkö-tariffissa olevalle, kerrostalossa asuvalle noin 8,20 €:n ja suorasähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvalle, Aikasähkö-tariffissa olevalle, noin 21,70 €:n säästö. Rovaniemen Verkon siirtohinnat kuuluvat tällä hetkellä Suomen edullisimpien joukkoon.

Uusi hiilineutraali vaihtoehto kaukolämpöasiakkaille

Vuoden 2021 alusta rovaniemeläiset kaukolämpöasiakkaat voivat vaikuttaa siihen millaista energiaa Rovaniemellä ja Lapissa tuotetaan. Nevellä on tuolloin tarjolla täysin hiilineutraali kaukolämpötuote - Vihreä Lähilämpö.

Vihreän Lähilämmön tuotannossa käytetyt polttoaineet ovat uusiutuvia ja lähellä tuotettuja. Se tuotetaan lämpölaitoksissa puuperäisillä polttoaineilla eli puuhakkeella sekä metsäteollisuuden sivutuotteilla kuten purulla, puun kuorella, kutterinlastulla ja kierrätyspuulla. Vihreän Lähilämmön hinnoittelu perustuu mitattuun lämmönkulutukseen ja sen arvonlisäveroton hinta on megawattitunnilta vain 80 senttiä korkeampi kuin Neven Tyyni-kaukolämpötuotteen.

Kaukolämmön hinta pysyy vuoden 2021 ennallaan. Kaukolämmön hintaa on nostettu edellisen kerran vuonna 2015. Tuolloin korotus oli 4%.

Lisätietoa hinnoittelusta

Lisätietoa Vihreä Lähilämpö tuotteesta

uusilinja.jpg

Jaa sivu