Etusivun uutislista

Nivavaaran koulun kaksi luokkaa karanteeniin, Ounasvaaran lukio ja Redun Porokadun yksikkö etäopetukseen

Julkaistu 27.10.2020 21:26

mufid-majnun-aNEaWqVoT0g-unsplash.jpg

Rovaniemen kouluissa on tapahtunut joukkoaltistumisia koronavirukselle.

Nivavaaran koulun luokkien 1b ja 2b oppilaat on määrätty karanteeniin luokassa 23.10. tapahtuneen altistumisen vuoksi. Karanteeniin määrättyjä oppilaita on yhteensä noin 40. Myös koulun yhteydessä toimivassa iltapäiväkerhossa 23.10. olleet lapset määrätään karanteeniin.

Rovaniemen koronajäljitys soittaa jokaiselle mahdollisessa altistumistilanteessa olleen perheelle ja antaa tarkemmat toimintaohjeet. Koulu ei anna tietoja altistumisesta.

Oireettomana ei tule hakeutua testiin. Jos taas koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee, sekä lasten että aikuisten tulee hakeutua testiin matalalla kynnyksellä.

Ounasvaaran lukio ja Redun Porokadun yksikkö etäopetukseen


Ounasvaaran lukiossa on ajalla 19.10.-21.10. noin 100 opiskelijaa ja 5 opettajaa altistunut oppitunneilla koronavirukselle. Tartunnan saanut sai 27.10. positiivisen koronatuloksen ja oli oppitunneilla oireettomana. Kyseisten ryhmien opiskelijat ja opettajat ovat saaneet asiasta tiedon ja heidät määrätään karanteeniin. Terveydenhuollosta otetaan heihin yhteyttä. Altistumista on tapahtunut myös kouluruokailun yhteydessä maanantaina 19.10. ja koulun käytävillä. Näiden altistumisten jäljittäminen on kuitenkin käytännössä mahdotonta.

Tartuntatautiviranomaisen määräyksestä lukio ja samassa kiinteistössä toimiva Lapin koulutuskeskus Redun Porokadun toimintayksikkö siirtyvät kokonaisuudessaan etäopetukseen keskiviikosta 28.10. perjantaihin 6.11.2020. Seuraava lähiopetuspäivä on maanantaina 9.11.2020.

Kaikkia Ounasvaaran lukion ja Redun Porokadun yksikön opiskelijoita ja työntekijöitä kehotetaan mahdollisuuksien mukaan välttämään lähikontakteja muihin kuin omaan perheeseen, käyttämään maskia välttämättömän kodin ulkopuolella asioinnin yhteydessä ja hakeutumaan heti oireiden ilmaantuessa koronanäytteenottoon. Oireettomien ei tule hakeutua testiin.

Jaa sivu