Nuoret voivat hakea joko kesätyöpaikkaa tai kesätyöseteliä Rovaniemen kaupungilta helmikuun ajan

Julkaistu 9.1.2023 10:00

Rovaniemen kaupunki myöntää vuosittain kesätyötukea eri ikäluokkien nuorille. Vuonna 2023 kesätyötukia voi hakea vuosina 2005, 2006 ja 2007 syntyneet nuoret. Kesätyötukea voi hakea helmikuussa järjestettävässä haussa eli 1.-28.2.2023 välisenä aikana. Nuorten apuna hakuasioissa on kaupungin kesätyökoordinaattori, johon voi ottaa yhteyttä vaikka heti mieltä askarruttavien kysymysten kanssa.

kesätanssijat.jpg
Kesätyösetelillä voi työllistyä moneen kiinnostavaan työhön. Esimerkiksi kesämuusikoita Rovaniemellä on ollut jo pidemmän aikaa, mutta viime kesänä kaupunkilaisten elämää piristivät myös kesätanssijat. Kuvassa Vilma Päiveröinen ja Nea Heikkilä.
Kesätyöpaikkojen ja kesätyösetelin hakeminen tapahtuu sähköisesti Kuntarekryn kautta. Mikäli nuorella ei ole mahdollista hakea tukea sähköisesti, voi hakemuksen toimittaa paperisena kaupungin kirjaamoon, joka löytyy Osviitasta osoitteesta Koskikatu 19.

Kesätyötuen muotoja on kaksi, joko kesätyöpaikka Rovaniemen kaupungin yksikössä tai kesätyöseteli. Hakemusta täyttäessä nuori voi valita eniten häntä kiinnostavan avoimen kesätyöpaikan. Kesätyöjakson pituus kaupungilla on joko 2 viikkoa tai 4 viikkoa, riippuen työllistävästä yksiköstä.

Apua hakuprosessiin tarjoaa myös Rovaniemen kaupungin kesätyökoordinaattori Henriikka Tauriainen.

- Minuun voi olla rohkeasti yhteydessä, jos tarvitsee apua työpaikkojen kartoittamisessa. Avullani nuori voi saada kesätyön esimerkiksi jostakin yrityksestä, jota hän ei itse löytäisi, Henriikka kannustaa.

Myös CV:n tekemisessä kesätyökoordinaattori on tarvittaessa apuna.

- Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä! Voimme kartoittaa yhdessä sopivia työpaikkoja jo hyvissä ajoin ennen helmikuuta.

Unelmien kesäduuni -kilpailu käynnistyy jälleen

Tänäkin vuonna hakijalla on myös mahdollista osallistua kaupungin järjestämään Unelmien kesäduuni -kilpailuun. Kilpailuun osallistuessaan nuori saa keksiä itselleen unelmien kesätyön, jonka hän ilmoittaa erillisellä hakemuksella kaupungille. Linkki hakemukseen päivitetään kesätöiden verkkosivuille hakuajan lähestyessä. Kilpailun voittaja tai voittajat pääsevät kesätöihin kaupungin yksikköön, jos idealle on osoitettavissa esihenkilö sopivasta yksiköstä.

Kesäyrittäjyys ja kesätyöseteli

Toinen kesätyötuen muodoista on kesätyöseteli. Kesätyösetelillä nuori voi työllistyä joko yritykseen tai työllistää itsensä kesäyrittäjänä. Yritykseen työllistyessään nuori toimittaa kesätyösetelin työnantajalleen, joka toimittaa sen kesätyöjakson jälkeen takaisin kaupungille muiden vaadittavien dokumenttien kanssa maksua varten.

Lisätietoja kesätyösetelin käyttömahdollisuuksista sekä kaupungin kesätyöpaikoista voit löytää täältä: https://www.rovaniemi.fi/Ajankohtaista/Artikkelit/Tyollisyys-ja-yrittaminen/Nuoret-ja-kesatyot

Ota yhteyttä kesätyökoordinaattori Henriikkaan:
kesatyot@rovaniemi.fi
Kaksi vaaleahiuksista tyttöä, toinen hiukan taaempana