Nuori Kulttuuri On Air Rovaniemi nostaa yli sata lappilaista nuorta näyttämöilleen

Julkaistu 2.5.2024 12:57

Valtakunnallinen nuorten taidefestivaali Nuori Kulttuuri On Air järjestetään Rovaniemellä lauantaina 11.5.2024. Tapahtumapaikkoina toimivat Kulttuuritalo Wiljami, Monitoritalo Monde sekä Nuorten talo Rokka. Tapahtuma järjestetään yhtä aikaa viidellä eri paikkakunnalla, Lapissa vain Rovaniemellä.

OnAir_logo_black-2560x1080.png

Monitaiteelliseen, 13-29-vuotiaille suunnattuun Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumaan on etsitty nuoria taiteenharrastajia esiintyjähaun kautta.

- Saimme mahtavan suuren määrän hakemuksia eri taiteenalojen nuorilta harrastajilta ympäri Lappia. Varasimme käyttöömme kaksi näyttämöä, Wiljamin ja Monden, jotta saimme kutsua kaikki halukkaat tapahtumaan esiintymään, kertovat Rovaniemen tapahtuman tuottaja kaupungin lastenkulttuurituottaja Annu Nietula sekä nuorisotoiminnan koordinaattori Henrietta Kangas.

 

Paikallisia tähtiä ja nuorten toivoma Turisti

Wiljamin lavalla nähdään esittävän taiteen taidonnäytteitä, kun ryhmät Ranualta, Muoniosta, Sodankylästä ja Rovaniemeltä tuovat tanssi-, teatteri ja akrobatiateoksensa nähtäville. Monden lavan valtaavat nuorten livebändit Kolarista, Sodankylästä ja Inarista. Monden kahvilassa on esillä nuorten taiteilijoiden teoksia Torniosta, Rovaniemeltä ja Inarista.

Tapahtuma tarjoaa nuorille myös maksuttomia työpajoja. Osaamistaan voi kartuttaa ja syventää muun muassa valokuva- , improvisaatio, DJ- ja biisipajoissa. Työpajoja vetävät paikalliset huippuammattilaiset.

Kuuden paikkakunnan tapahtumat kokoontuvat yhteen Äänekoskelta lauantai-iltana lähetettävään Nuori Kulttuuri LIVE-lähetykseen. Live-lähetys kulkee paikkakunnalta toiselle ja tuo esiin päivän tunnelmia sekä nuorten esityksiä. Rovaniemellä Live-lähetystä seurataan klo 18 alkaen Monden suurelta screeniltä. Lähetyksen loputtua DJ pajan osallistujat toimivat illan pääesiintyjän lämppärinä.

Päivä huipentuu, kun Monden lavalle nousee nuorten toivoma artisti Turisti! Lavalle noustessaan Turisti ei ainoastaan räppää. Hän tanssii, laulaa, näyttelee ja tarjoaa yleisölle todellista teatteria bändinsä säestyksellä. Turistin livekeikan ja työpajojen ikäraja on 13-29 vuotta. 

Koko päivän ohjelma on maksutonta Wiljamissa ja Mondella. Työpajoihin tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen pe 10.5. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

1.png


OHJELMA:

Klo 10.00 H-Moilaset: IHASTUS WRAPPED W
Klo 11.00 Nuorten teatteriryhmä Sodankylä: Kerrothin kerran tulilla W
Klo 13.00 Tanssiesityksiä W
Klo 13-koko päivä M Nuorten taidenäyttely
Klo 14-16 Improvisaatiopaja W
Klo 14-15.30 Livebändit: Razoredge, Freak out, Tarburn M
Klo 15-18 Biisipaja M
Klo 15-18 DJ-paja M
Klo 15-18 Valokuvapaja R
Klo 18-19 On Air Livelähetys M
Klo 19-20 DJ-keikka M
Klo 20-21 illan pääesiintyjä Turisti M


Lisätietoja:: https://tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI/page/65b22a1e086b0d252f815110?advertise=true
https://nuorikulttuuri.fi/onair/

Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupunki yhteistyössä Suomen nuorisoseurojen kanssa.

Turisti promokuva (4).JPEG
Nuorten mielipidettä on kuultu! Nuorten toivoma artisti Turisti huipentaa päivän. Kaikki tapahtumat ovat avoimia ja pääsymaksuttomia.