Nuorisopalvelut järjestää toimintaa kesälomalla

Julkaistu 11.5.2021 19:00

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut järjestää jälleen toimintaa eri-ikäisille nuorille ja lapsille koulujen kesäloman aikana. Toiminnasta tiedotetaan pitkin kesää nuorisopalveluiden sometileillä.

mainos, jossa hymyilevä ihminen, auringonkukkia ja tekstinä samat tiedot kuin artikkelissa.tiedot
Suurin osa toiminnoista on maksutonta, avointa toimintaa, johon voi osallistua ilmoittautumatta. Osaan tulee ilmoittautua, ja joissain peritään pieni materiaali- tai osallistumismaksu. Alle on koottu tiedot suunnitelluista toiminnoista. Mahdolliset muutokset ja lisätiedot ilmoitetaan nuorisopalveluiden sometileillä, joten kannattaa ottaa seurantaan vähintään nuorisopalveluiden yhteiset kanavat, Facebook-sivu Rovaniemen nuorisopalvelut, Nuorisotiedotuspiste Poppari sekä Instagram-tili @popparirollo. 

Läpi kesän jatkuva toiminta

Liikennepuisto

Nuorisopalvelut järjestää liikennepuistotoimintaa lapsille, nuorille ja heidän huoltajilleen osoitteessa Miehentie 12. Liikennepuisto on avoinna 9.6.-31.7. välisenä aikana arkisin kello 9-15. Puistossa on lasten käytössä polkuautoja ja ajoharjoitusrata. Aukioloaikoina toteutetaan myös liikennekasvatustuokioita ja muuta ohjattua toimintaa eri ikäisille. Käytettävissä on ulkopelivälineitä, ja 4H nuorten kesäkioski palvelee kävijöitä aukioloaikoina. Puistotoiminta keskeytyy sadekelillä, jolloin järjestetään korvaavaa liikunnallista toimintaa liikennepuiston vieressä sijaitsevan Korkalovaaran koulun salissa. Seuraa liikennepuiston tiedotusta Facebookissa ja Instagramissa @liikennepuistorollo. 

Liikennepuiston yleiset ohjeet 

Lapset ovat liikennepuistossa huoltajan vastuulla, eikä lapsia saa jättää yksin puistoon.
Ohjatussa pienryhmätoiminnissa ohjauksesta vastaa liikennepuiston työntekijä.
Polkuautoja saa käyttää 15 minuuttia kerrallaan, jotta mahdollisimman moni pääsee ajamaan. Jos ei ole ruuhkaa ja jonoa, voi sopia pidemmästä ajasta liikennepuiston ohjaajan kanssa.
Myös lasten huoltajat ovat tervetulleita osallistumaan toimintaan.
Laita roskat roskiin ja palauta lainaamasi harrastevälineet ohjaajille.
Noudata puiston ohjaajien ohjeita ja kysy rohkeasti, mikäli puiston toiminnassa on jotain epäselvää.

Turvallisuusohjeet

Älä kaahaa.
Noudata merkittyjä ajoreittejä ja liikennesääntöjä.
Noudata korona-ohjeita. 
Huomioi muut puiston käyttäjät ja noudata hyviä käytöstapoja.

Nuorisotiedotuspiste Poppari

Kauppakeskus Revontulessa oleva nuorten tiedotus-, neuvonta- ja ohjauspiste Poppari on avoinna koko kesän tiistaista perjantaihin kello 14-20. Popparin tieto- ja neuvontapalvelu on tarkoitettu nuorille ja nuorten elämästä tietoa kaipaaville aikuisille. Popparin etuosasasa voi pelata erilaisia kortti- ja lautapelejä. Popparilla toimii myös kirjaston lainaus- ja palautuspalvelu.

Popparin nuoriso-ohjaajat toteuttavat lisäksi jalkautuvaa nuorisotyötä keskustan alueella ja kesätapahtumapaikoilla. 

Monden kahvila

Monden kahvila palvelee kesä-heinäkuun ajan tiistaista torstaihin kello 15-19, ja perjantaista lauantaihin kello 15-21. Kahvilaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja myytävistä tuotteista saatavat tulot kohdennetaan nuorisopalveluiden toimintaan. Kahvilassa voi maksaa vain kortilla. Huolehdi kahvilassa asioidessasi käsihygieniasta ja turvaväleistä. Älä tule kahvilaan flunssaoireisena.

Tuunaamo

Kesäkeskiviikkoisin 2.6.-4.8. järjestetään Mondella teemoiltaan vaihtuvia Tuunaamoja. Toiminta on monipuolisia kädentaitoja, luvassa on mm. luonnonkosmetiikkaa, makramea ja korupaja. Toiminta toteutetaan pääsääntöisesti kello 17-19, mutta pidempää työskentelyä vaativina teemapäivinä aloitetaan jo kello 16.30. 

Seuraa ajantasaista infoa toiminnasta Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä @monderollo. Toiminta on ikärajatonta. Osassa toiminnoista peritään pieni osallistumis- tai materiaalimaksu.

Pelitoiminta

Monitoritalo Mondella järjestetään läpi kesän pelitoimintaa, joka toteutetaan digitaalisilla alustoilla tai perinteisellä tyylillä mm. lautapelejä hyödyntäen. Toiminta sisältää vapaata pelailua sekä pieniä turnauksia. Pelit ja teemat valitaan osallistujien mielenkiinnon ja toiveiden mukaisesti ikärajasuositukset huomioiden. Seuraa tiedotusta pelitoiminnasta Instagram-tililtä @monderollo.

Etsivien kesätempaukset

Etsivä nuorisotyö toteuttaa kesätempauksia kesä- ja heinäkuun aikana aina keskiviikkoisin kello 16-18.

Luvassa on mm. retki Seikkailupuisto Huimaan, geokätköilyä, minigolfia ja frisbeegolfia. Sateen sattuessa järjestetään korvaavaa ohjelmaa Monitoritalo Mondella. Tarkemmat tiedot toiminnasta ja paikoista löydät etsivien Instagram-tililtä @etsivanuorisotyorovaniemi.

Muu toiminta

Kylien kesätoiminta

Muurolan, Sinetän ja Vanttauskosken kylissä järjestetään monipuolista maksutonta kesätoimintaa, johon sisältyy suppailua, vesitaitoja, kalastusta, sirkustaitoja, nikkarointia, kädentaitoja, suunnistusta, ulkoilmateatteria, frisbeegolfia, pallopelejä, ulkoliikuntaa, erätaitoja, retkeilyä ja pihapelejä.

Toiminta on suunnattu ikäryhmittäin 10-13 –vuotiaille kello 14-16 ja yli 13 –vuotiaille klo 17-20.

Toiminta-ajat ja paikat
Muurola: 8.-29.6. maanantai ja tiistai | 2.-30.7. perjantai | 5.-6.8. torstai ja perjantai.
Vanttauskoski: 9.-30.6. keskiviikko | 7.-29.7. keskiviikko ja torstai | 2.-9.8. maanantai. 
Sinettä: 10.-24.6. torstai ja perjantai | 5.-27.7. maanantai ja tiistai | 3.-4.8. tiistai ja keskiviikko. 

Tarkista viikoittainen toiminta ja tapaamispaikat alueiden nuorisotyön Instagram-tileiltä @murkkurollo,  @vantusrollo ja  @zillarirollo.

Hygieniaosaamiskoulutus 13-17-vuotiaille

Nuorten hygieniaosaamiskoulutus toteutetaan tiistaina 8.6. kello 12-16 Mondella. Kurssille voi osallistua 20 henkilöä ja siihen tulee ilmoittautua ennakkoon. Hygieniaosaamiskoulutuksessa hankit hygieniapassin, josta on hyötyä niin käytännön elämässä kuin opiskelussa, työssä tai harrastustoiminnassa. 
Kurssin hinta on 25 € / nuori ja se maksetaan käteisellä kurssin aluksi. Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin, testin sekä hyväksytyn suorituksen jälkeen todistuksen ja passin. Ota mukaan omat muistiinpanovälineet ja eväät sekä henkilöllisyystodistus. Koulutuksen toteuttamisessa noudatetaan ajankohtaisia koronaohjeita.

Lisätiedot koulutuksesta sähköpostitse: rauno.savela@rovaniemi.fi
Ilmoittautuminen verkossa: tiny.cc/hygi.

Tanssikurssit

Monitoritalo Mondella toteutetaan yhteistyössä Starline Cheer and Dance Schoolin kanssa maksuttomia alkeistasotanssikursseja 16.-17.6. Kursseille tarvitset hyvän meiningin lisäksi mukaan vain rennon vaatetuksen, juomapullon ja sisäkengät.

Kursseilla on neljä eri ryhmää iän ja tanssilajin mukaan:
16.6. kello 14-16 HIP HOP 8-12-vuotiaat. 
16.6. klo 17.00-19.00: HIP HOP 13-17-vuotiaat. 
17.6. klo 14.00-16.00: SHOWDANCE 8-12-vuotiaat. 
17.6. klo 17.00-19.00: COMMERCIAL DANCE 13-17-vuotiaat. 

Kuhunkin ryhmään mahtuu enintään 10 nuorta, joten kursseille on ennakkoilmoittautuminen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 7.6. mennessä sähköpostitse rauno.savela@rovaniemi.fi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä ikäsi, yhteystietosi ja mihin ryhmään haluat osallistua.

Koiraleiri

Kesäkuussa järjestetään maksuton koiraleiri 8-17 –vuotiaille nuorille kahdessa ikäryhmässä.
8-12 –vuotiaiden leiri 16.6. & 17.6. kello 12-14.
13-17 –vuotiaiden leiri 16.6. & 17.6. kello 14.45-17.15

Kumpaankin ikäryhmään mahtuu 10 nuorta koirineen, joten osallistumiseen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu sähköpostitse 7.6. mennessä: rauno.savela@rovaniemi.fi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä ikäsi, yhteystietosi ja mihin ryhmään haluat osallistua, sekä millainen koira sinulla on. 

Keskiviikkona molemmilla ryhmillä on tutustumisen jälkeen temppukurssi, jossa harjoitellaan koiran taluttamista ja tehdään agility-harjoituksia. Päivän lopuksi annetaan kotitehtävä. Torstaina on luvassa rallytokoa ja arkitottelevaisuuteen liittyviä harjoituksia.

Huomioi seuraavat asiat

Ota mukaan riittävä ulkovarustus, sillä RaKKi-areena on kesälläkin viileä. Pitkät housut ja takki ovat tarpeen.
Mukaan tarvitset myös nameja koiran palkitsemiseen, koiran suosikkilelun, juomakupin ja naksuttimen, jos sinulla on sellainen.
Osallistuvilla koirilla pitää olla voimassa tarvittavat rokotukset. Rokotustodistus esitetään ohjaajalle ennen toimintaan osallistumista.
Koiran on oltava terve.
Koirat pitää käyttää tarpeillaan ennen leiripaikalle tuloa.

Leirin ohjaajina toimivat Rovaniemen Käyttökoirat ry:n kokeneet ohjaajat, joita avustavat nuoremmat, leiriläisten kanssa samanikäiset jäsenet. Leiripaikkana on RaKKi-areena osoitteessa Suopunki 2. Toiminta on pääsääntöisesti ulkona, mutta sateen sattuessa ollaan sisällä.

Lasten ja nuorten elokuvafestari

Lasten ja nuorten elokuvafestari järjestetään 19.6. Monden salissa. Näytökset toteutetaan enintään 20 hengen ryhmissä. Yli 7-vuotiaiden näytökset ovat kello 12 ja 14. Yli 16-vuotiaiden näytökset ovat kello 16, 18 ja 20. Näytöksissä esitettävät elokuvat valitaan ikärajojen mukaan ja näytöksiin pitää rajoitetun paikkamäärän vuoksi ilmoittautua ennakkoon. Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostitse: tanja.sallinen@rovaniemi.fi.

Toimintapäivät

Nuorisopalveluiden maksuttomat toimintapäivät toteutetaan heinäkuussa 6.-29.7. tiistaisin ja torstaisin kello 12-18. Toiminta on suunnattu 12-17-vuotiaille, ja ohjelmassa on mm. retkiä lähiluontokohteisiin, sup-lautailua, fatbike-retkiä ja muuta harrastustoimintaa. Toiminnassa on säävaraus, eli kovan sateen sattuessa toteutetaan sisäaktiviteetteja, kuten seinäkiipeilyä ja keilausta. Toimintapäivät alkavat pääsääntöisesti Monden pihasta, josta siirrytään harrastepaikoille yhteiskuljetuksella. 

Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi toimintoihin on ennakkoilmoittautuminen, joka tehdään viimeistään viikkoa ennen kutakin toimintaa. Toimintakalenteri, ilmoittautumisohjeet ja tarkemmat tiedot toimintapäivistä päivitetään Instagram-tileille @popparirollo, @ounarirollo ja / tai @koulunuorisotyorollo.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia