Nuorisopalvelut kutsuu pelaavien nuorten huoltajia vastaamaan kyselyyn digi-peleistä

Julkaistu 18.6.2020 13:18

Rovaniemen nuorisopalvelut on yhteistyökumppanina valtakunnallisessa hankkeessa Non Toxic - syrjimätön pelikulttuuri, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hanke kerää nyt pelaavien lasten ja nuorten huoltajilta vastauksia nuorten pelaamista koskevaan kyselyyn.

Rovaniemen nuorisopalvelut on yhteistyökumppanina valtakunnallisessa hankkeessa Non Toxic - syrjimätön pelikulttuuri, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.  Hankkeen tavoitteena on kehittää pelikulttuuria ja pelitoimintaa kaikille avoimeksi ja turvalliseksi, vihapuheesta ja häirinnästä vapaaksi harrastukseksi, sekä lisätä nuoria kohtaavien kasvattajien, nuorisotyön ammattilaisten sekä huoltajien tietoa pelaamisesta ja pelikasvatuksesta. 

Non Toxic -hanke kerää nyt pelaavien lasten ja nuorten huoltajilta vastauksia nuorten pelaamista koskevaan kyselyyn. Sillä selvitetään, miten pelikasvatus ja peleissä esiintyvä negatiivinen käytös, kiusaaminen ja vihapuhe näkyvät kodeissa, sekä kokevatko huoltajat pystyvänsä tukemaan ja neuvomaan nuorta peleihin liittyvissä kysymyksissä sekä minkälaisia apukeinoja he tähän haluaisivat saada. 

Kodeille suunnattu kysely on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, arabiaksi, somaliksi, viroksi, venäjäksi ja pohjoissaameksi. Tässä linkki kyselyyn: https://bit.ly/Non-toxic-kysely-koteihin.

Lisätietoja Non Toxic -hankkeesta ja digitaalisesta pelitoiminnasta Rovaniemella antaa nuoriaso-ohjaaja Olli Kaukiainen (olli.kaukiainen@rovaniemi.fi / 0400-884021).

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia