Nuorisopalvelut panostaa pienryhmiin ja verkkotoimintaan syksyn toiminnassa

Julkaistu 28.8.2020 19:00

Nuorisotyön syyskausi käynnistyy Rovaniemellä koronaviruksen tukahduttamiseksi laadittuja suunnitelmia ja turvallisuusohjeita noudattaen. Kaikessa toiminnassa vältetään lähikontakteja ja huolehditaan erityisen hyvin hygieniasta. Nuorisopalvelut kehittää edelleen verkossa toteutettavia toimintoja ja on valmiudessa mukauttaa toimintaansa nopeastikin, mikäli koronatilanne odottamatta muuttuu.

ryhmä nuoria punnertaa tatamilla
Rovaniemen alueellisessa nuorisotyössä rajoitetaan avointa nuorisotilatoimintaa ja panostetaan pienryhmissä toteutettavaan harrastustoimintaan. Toimintaa suunnittelevat ja toteuttavat alueiden nuoriso-ohjaajat yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kuten koulujen, yhdistysten ja seurojen kanssa. 
 
Keväällä kaikenikäisten yhteiseksi tekemisen taloksi muuntautunut Monitoritalo Monde tarjoaa kulttuurielämyksiä sekä luovaa tekemistä. Tuunaamon syksyn kursseilla pääsee tekemään omin käsin esimerkiksi unisieppareita, puunkolvausta ja kapussikoruja. Rock Academy puolestaan jatkaa musiikinharrastajille suunnattuja huippumuusikoiden vetämiä klinikoita ja nuorten muusikoiden livekonsertteja, jotka saatetaan myös striimata. 
 
Nuorisotiedotuspiste Poppari tarjoaa tuttuun tapaan tieto- ja neuvontapalvelua nuorille ja heidän läheisilleen iltapäivisin ja iltaisin tiistaista perjantaihin. Tilassa järjestetään pienimuotoisia PopVentures-teemailtoja nuoria kiinnostavista aiheista, kuten ihmissuhteista ja päihteistä. Lisäksi kuukausittain nuoret ottavat toisistaan mittaa PopCup -biljardi- ja pingiskisoissa. Koska koronamääräykset rajoittavat tilojen kävijämääriä, Popparin ohjaajat jalkautuvat normaalia useammin kauppakeskuksiin ja keskustan alueelle kohtaamaan nuoria. 
 
Etsivä nuorisotyö auttaa, neuvoo ja ohjaa nuoria edelleen heidän elämäänsä liittyvissä haasteissa yksilötyöskentelyn ja pienryhmätoiminnan keinoin. Etsivään nuorisotyöhön voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai nuorisopalveluiden verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä yhteydenottolomakkeella. 
Turvallisuusohjeiden noudattaminen ja varautuminen tilanteen äkilliseenkin muuttumiseen

Työntekijöiden ja toimipisteiden yhteystiedot sekä lisätietoa toiminnasta löydät nuorisopalveluiden verkkosivuilta ja somekanavilta.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 17.6.2021

  Kesän liikuntatarjonta 2021

  Liikuntapalveluiden järjestämää monipuolista maksutonta ulkoliikuntaa on tarjolla kesä-heinäkuussa ympäri kaupunkia. Liikuntahetkiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan pääsee kaikki halukkaat iloisella mielellä. Ohjelmasta löytyy kävelyjumppaa, kuntokierrosta, kehonhuoltoa, kahvakuula ja toiminnallista treeniä. Tervetuloa mukaan kesän liikuntahetkiin 1.6. -31.7. säällä kuin säällä. Maksullista liikuntaa ovat vesijumpat ja omatoimiset kuntosalivuorot, joita löytyy niin Totto-Hallin kuin Keltakankaan kuntosalilta. Katso liitteestä kesän liikuntaohjelma ja maksut.

 • 26.5.2021

  Opiskeluterveydenhuolto kiinni heinäkuussa

  Opiskeluterveydenhuolto palvelee normaalisti 2.7 asti. Toimipiste on suljettu 5-25.7.2021 välisen ajan. Muistathan huolehtia ajantasalle ehkäisyyn liittyvät tai muut kiireelliset asiat ma 28.6 mennessä.

 • 11.5.2021

  Nuorisopalvelut järjestää toimintaa kesälomalla

  Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut järjestää jälleen toimintaa eri-ikäisille nuorille ja lapsille koulujen kesäloman aikana. Toiminnasta tiedotetaan pitkin kesää nuorisopalveluiden sometileillä.