Nuorisovaltuustovaalien ehdokasasettelu alkaa

Julkaistu 6.10.2020 8:45

Rovaniemen nuorisovaltuustovaalit järjestetään joulukuussa ja nyt on aika asettua ehdolle nuorisovaltuustovaaleihin. Jos olet kiinnostunut vaikuttamisesta, kehittämisestä ja olet 13-21-vuotias nuorisovaltuusto on tarkoitettu juuri sinulle. Täytä ehdokasasettelulomake ja ilmoittaudu mukaan vaaleihin!

nuvavaalit uutiskuva.jpg
Nuorisovaltuusto on kunnallinen vaikuttajaelin, joka koostuu 13-21–vuotiaista Rovaniemellä asuvista sekä kouluissa ja oppilaitoksissa olevista nuorista. Valtuutettuja on kerrallaan 35 ja lisäksi valitaan 15 yleisvarajäsentä. Seuraava kausi alkaa 1.1.2021 ja päättyy 31.12.2022.  Vaalit järjestetään kaikissa yläkouluissa, lukioissa, Lapin koulutuskeskus Redun toimipisteissä ja SantaSport / Lapin urheiluopistolla sekä ammattiopisto Luovilla. Ehdolle voi asettua jokainen iältään sopiva nuori.

Nuorisovaltuustolla on noin viisi kokousta vuodessa ja sen tehtävänä on toimia nuorten äänitorvena; antaa lausuntoja, seurata ja edistää asioiden käsittelyä Rovaniemen kaupungissa sekä tehdä aloitteita ja esityksiä.

Jokaisen toimikauden alussa nuvalaisten keskuudesta valitaan puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Puheenjohtajalla on suuri rooli: hän johtaa kokouksia ja toimii monissa edustustehtävissä. Ensimmäisessä kokouksessa valitaan myös edustajat eri toimielimiin, joissa nuorten edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus. Hän ei siis saa äänestää, mutta saa tuoda nuorten mielipiteen julki kaupungin asioissa.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 12.10.2020

  Nuorisopalveluiden toiminta syyslomaviikolla

  Rovaniemen nuorisopalvelut järjestää syyslomaviikolla toimintaa eri ikäisille lapsille ja nuorille. Toiminta järjestetään huomioiden koronatilanne ja siihen liittyvät ajantasaiset suositukset ja toimintaohjeet.

 • 8.10.2020

  Syysloman toimintaa nuorille Korkalovaaran uudella yhteisötilalla

  Korkalovaaran uusi yhteisötila avaa ovensa syyslomalla. Alueen nuoriso-ohjaajat ovat suunnitelleet lomaviikolle monipuolista toimintaa eri ikäisille lapsille ja nuorille.

 • 28.9.2020

  Korkalovaaraan avataan väliaikainen nuorisotila

  Rovaniemen nuorisopalvelut avaa väliaikaisen nuorisotilan Vaaranlammen koulun alueella olevaan noin 70-neliöiseen kolmioon. Tilassa järjestetään erityisesti pienryhmätoimintaa, ja se on myös alueen muiden yhteisötoimijoiden käytössä.